Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu dispune, prin intermediul Reţelei EURES, de 19 posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic (ospătar – 8 posturi, recepționer – 2 posturi, bucătar/commis de cuisine – 4 posturi, coordonator evenimente – 1 post, sous chef – 1 post, organizator salon mic dejun – 1 post, agent operațiuni hotel – 1 post și agent servicii clienți – 1 post), care doresc să desfășoare o activitate sezonieră sau permanentă în Germania, oferite de Hotel Marriott Frankfurt și alți angajatori germani, reprezentați de Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională Hessa, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Brașov ȋn luna octombrie 2017.
Pentru ocuparea posturilor vacante, trebuie ȋndeplinite următoarele condiții:
-pentru posturile de ospătar: calificare profesională și experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune/foarte bune de limbă germană și engleză (nivel B1/B2);
-pentru posturile de recepționer: calificare profesională și/sau experienţă in domeniu, abilități de utilizare a programului de rezervare Opera și cunoștinţe foarte bune de limbă germană și engleză (nivel C1/C2);
-pentru posturile de bucătar/commis de cuisine și sous chef: calificare profesională și experiență ȋn domeniu, precum și cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană (nivel B1/B2) sau de limbă engleză (nivel C1/C2);
-pentru postul de coordonator evenimente: studii universitare ȋn domeniul turismului și experiență ȋn organizarea de evenimente, abilități de contabilitate și de utilizare a programului Opera Sales & Catering, precum și cunoștinţe foarte bune de limbă germană și engleză (scris, vorbit – nivel B2/C1);
-pentru posturile de organizator salon mic dejun, agent operațiuni hotel și agent servicii clienți: calificare profesională și/sau experiență ȋn domeniu, abilități de contabilitate și de utilizare a programelor Opera, Micros 9700 și/sau Simphony și cunoștințe foarte bune de limbă germană și engleză (scris, vorbit – nivel B2/C1).
Contractele de muncă pot fi pe durată determinată, de 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Salariul oferit este de 1800 – 2250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și sous chef, 1850 – 2095 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine, 2095 euro brut/lună, pentru posturile de recepționer, organizator salon mic dejun, agent operațiuni hotel și agent servicii clienți, 2000 – 2500 euro brut/lună, pentru postul de coordonator evenimente.
Angajatorii pot asigura cazarea gratuit/contra cost, sau oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.
Persoanele cu domiciliul în județul Sibiu, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, strada Morilor nr. 51 A, telefon 0269/210882 interior 119, pentru a primi formularele de aplicare și pentru a fi ȋnregistrate ȋn baza de date pentru muncă ȋn străinătate.