Bisericile evanghelice din Sibiu organizează luni, 21.04.2025, în a doua zi de Paște, evenimentul Marșul Învierii, începând cu ora 14:00.
Marșul Învierii este o tradiție unică în România. Această manifestație interconfesională a început imediat după Revoluția din 1989, în anul 1990, în Timișoara, și a devenit o tradiție de peste trei decenii. Evenimentul a fost inițiat de pastorul Petru Dugulescu în colaborare cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Nicolae Corneanu, având ca scop proclamarea în mod public, pe străzile orașelor din România, a Învierii lui Isus Hristos. Manifestarea exprimă credința că Învierea lui Isus este o realitate istorică, nu un mit, și dorește să aducă împreună credincioși din toate confesiunile pentru a proclama un Hristos viu.
De-a lungul anilor, marșul a devenit o manifestare de amploare, adunând sute sau chiar mii de participanți, și a fost recunoscut ca un simbol al dialogului interconfesional și al respectului pentru valorile creștine.
Premieră pentru Sibiu
Anul acesta, marșul are loc și în Sibiu și urmează traseul Intersecția Strada Nicolae Iorga cu Bdul Mihai Viteazul, Bdul Mihai Viteazul, Calea Dumbrăvii, Piața Unirii și Piața Habermann, unde va fi organizată o slujbă religioasă. La marș vor participa sute de oameni, reprezentând diverse confesiuni creștine din oraș și împrejurimi, dar și din județele limitrofe.
„Sărbătorile pascale reprezintă un bun prilej de cugetare duhovnicească și apropiere de Dumnezeu. În miezul credinței creștine se găsește mărturisirea că Domnul Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, întrupat din fecioara Maria și de la Duhul Sfânt, jertfă de ispășire pentru păcatele tuturor, îngropat și înviat a treia zi dintre cei morți. Isus s-a înălțat la cer și într-o zi se va întoarce ca să aducă învierea, judecată de apoi și viața veacului viitor. Îndemnăm și invităm pe toți cei care cred în învierea Domnului Isus să ni se alăture în mărturisirea publică a acestei credințe prin participarea la Marșul Învierii. Hristos a înviat!”, a declarat pastorul bisericii creștine penticostale „Emanuel” din Sibiu, Ioan Brie, rectorul Institutului Teologic Penticostal din București.
Marșul Învierii reprezintă o manifestare unică în România, având ca scop proclamarea Învierii Domnului și promovarea unității creștine într-o societate diversă, fiind o tradiție vie și apreciată în peisajul religios și cultural al țării.