-1.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

O femeie din Şelimbăr înşelată de un fals zugrav

Cele mai citite

O nouă metodă de înşelăciune face victime la Sibiu. O femeie din Şelimbăr i-a dat 750 de lei unui bărbat care a pretins că a fost trimis de nepotul ei să îi zugrăvească o cameră. Imediat după ce a luat banii, individul s-a urcat într-un microbuz şi a dispărut împreună cu alţi trei complici. Cei patru indivizi sunt din Arad şi au fost prinşi de poliţişti în scurt timp.
” O femeie din Șelimbăr a sesizat polițiștii din localitate cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
În fapt, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii din Șelimbăr au stabilit faptul că la ușa victimei s-a prezentat un bărbat necunoscut care i-a solicitat suma de 750 de lei pentru a-i zugrăvii o cameră, precizând că a fost trimis de nepotul victimei. Pentru a convinge victima, bărbatul i-a înmânat propriul telefon pentru a vorbi cu „nepotul” său. Femeia a acceptat să le dea suma de bani, cu care bărbatul ar fi trebuie să achiziționeze produsele necesare lucrării.” se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sibiu
Imediat după ce a primit banii, bărbatul a urcat într-un microbuz și a plecat spre Sibiu. Ulterior femeia și-a sunat nepotul care i-a spus că nu a ngajat nici un zugrav, şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.
Poliţiștii din Şelimbăr au reușit să identifice microbuzul suspect în care se aflau ce patru bărbaţi din judeţul Arad, cu vârste între 25 şi 30 de ani. Oamenii legii au recuperat prejudiciul iar cei patru tineri sunt cercetaţi pentru înşelăciune.
Pentru a preveni astfel de înșelăciuni sau furturile din locuință este important să cunoaşteţi metodele prin care infractorii reuşesc să facă victime în rândul unor oameni de bună credinţă:
– metoda „falsul angajat” prin care infractorii pretind ca sunt reprezentanți ai unor companii de gaz, apă sau electricitate;
– metoda „deratizare” care presupune oferirea unor servicii de acest gen de către falşi angajaţi ai unor firme cu acest profil;
– metoda „străinul” utilizată de regulă de infractorii care motivează că nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul că au o urgenţă medicală şi nu au bani romaneşti asupra lor, solicitând în acest mod victimelor să le schimbe sumele de bani în valută sau pretind că au fost trimiși de către o rudă a victimei pentru a ridica sume de bani sau a presta servicii în schimbul lor.
Toate aceste metode servesc unui singur scop, acela de a pătrunde în locuinţele oamenilor de unde reuşesc să sustragă sume de bani sau bunuri de valoare, de dimensiuni reduse.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect