Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis o alertă cu privire la escrocheria care se folosește de identitatea Digi RCS RDS.
O nouă metodă de fraudare a început să facă victime printre români.
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis o alertă cu privire la escrocheria care se folosește de identitatea Digi RCS RDS.
Recent, specialiștii din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au depistat o nouă metodă de phishing care face ravagii printre români.
De această dată escrocii se folosesc de numele Digi RCS RDS pentru a păcăli oamenii.
„Atacatorii online continuă să desfășoare campanii de phishing uzurpând identitatea instituțiilor și companiilor legitime din România.
Vă aducem la cunoștință o nouă fraudă care se folosește de identitatea Digi România.
Utilizatorii vizați primesc un email ce pare a fi de la Digi România, sub pretextul anulării unei plăți a unei facturi.
Email-ul sugerează că utilizatorul poate primi un ramburs dacă accesează un link din mesaj. Totuși, email-ul provine de la o adresă falsă.
Accesând link-ul, utilizatorii sunt redirecționați către un site-clonă, asemănător celui oficial, unde li se cere să furnizeze datele cardului pentru a primi rambursul. De fapt, aceste informații ajung la atacatori”, a transmis DNSC.
Directoratul Național de Securitate Cibernetică a transmis o serie de recomandări pentru a evita astfel de fraude.
Niciodată nu vi se va cere să furnizați prin email sau link-uri date sensibile (date personale, de autentificare sau bancare).
Verificați autenticitatea email-urilor de la o companie sau instituție printr-un canal de comunicare separat, mai ales dacă vi se solicită date sensibile.
Raportați astfel de email-uri către organizația implicată pentru a atrage atenția asupra fraudei.
Dacă ați furnizat date sensibile, contactați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit, depuneți o plângere la Poliție (fizic sau la [email protected]) și notificați DNSC (telefon 1911 sau [email protected]).
Contribuiți la răspândirea acestor avertizări pentru a reduce șansele de succes ale tentativelor de fraudă.