Celebrul restaurant Trei Stejari, ultima rămășiță din ceea ce a fost complexul fabricii de bere Trei Stejari, care rămăsese în picioare după demolarea fabricii, a intrat și el în demolare, pentru a face loc unor noi construcții.
Investitorii care au cumpărat terenul pe care se afla berăria și restaurantul trei Stejari, de pe strada Bâlea, au în plan construirea de blocuri de locuințe și spații comerciale, potrivit informațiilor pe care le deținem. Terenul a fost dezmembrat din cel pe care s-a aflat fabrica, astfel că în zonă vor fi finalizate trei investiții diferite. Prima a fost hotelul, care s-a transformat între timp, prin modificarea proiectului, în noul sediu ultramodern al companiei NTT Data, al doilea este proiectul magazinului Lidl, care a reușit să obțină o aprobare a PUD-ului la finalul anului trecut, iar al treilea a fost cumpărat de cei care vor construi aici trei blocuri de locuințe, care vor avea la parter spații comerciale.
Proprietarul actual al restaurantului Trei Stejari, care se demolează, este DUO IMMO S.R.L., o firmă cu sediul în Mediaș, care a obținut imobilul prin cumpărare. Restaurantul care se demolează avea, la momentul cumpărării, o amprentă la sol de 488 mp, cu un regim de înălțime de trei niveluri (S+P+M), compus din pivniţă, un parter cu salon, 3 magazii, 2 bucătării, spălător preparare legume, preparare carne, 7 holuri, vestiar, 2 grupuri sanitare, CT, iar la mansardă avea 6 saloane, bar, birou, vestiar și 2 holuri. Nimic din toate acestea nu va mai rămâne în picioare.
Fabrica de bere Trei Stejari (Drei Eichen) a fost înființată la sfârșitul secolului 19 și a funcționat, fără întrerupere, până în 2012, când a intrat în insolvență și a început vânzarea activelor sale. Compania care a deținut fabrica înainte de insolvență, Bere Trei Stejari, a fost înființată în 1991 și transformată în SA în 2004, când principal acționar a devenit Mișu Angelescu. Societatea mai avea la finalul anului trecut datorii de 37 de milioane de lei, după vânzarea celor mai multe active ale fabricii.