10.2 C
Sibiu
duminică, mai 19, 2024

Sibienii se pregătesc de sărbători

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

În această perioadă, aproape 350.000 de sibieni se pregătesc de sărbători. Ortodocșii celebrează, în 1 mai, Paștele, la cinci săptămâni distanță de credincioșii catolici. Cumpărăturule pentru masa de Paște, Târgul de Paște pentru achiziționarea de cadouri și bisericile sunt câteva repere importante ale perioadei următoare.
Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Sibiu anunță că în acest an nu vor exista puncte de tăiere a mieilor în piețe. S-a primit oricum o singură solicitare, de la Mediaș, însă aceasta nu va fi acceptată, întrucât condițiile de igienă nu sunt întrunite. Toți mieii care se vor vinde vor fi tăiați în abatoare autorizate sanitar-veterinar. În total, în județul Sibiu sunt opt abatoare, iar o unitate specializată în tăierea porcilor a primit derogare ca în această perioadă să taie și miei pentru doritori. Potrivit statisticilor oficiale, în abatoarele din județul Sibiu se taie anual în jur de 2.500 – 3.000 de miei. De trei – patru mai mult se taie direct la stână pentru consumatorul final sau în gospodăriile populației. Mieii se vând cu 10 – 12 lei, iar carnea de miel se vinde în piețe cu 20 – 22 de lei pe kilogram, prețurile fiind comparabile cu cele de anul trecut.
Un alt punct de reper în această perioadă va fi Târgul de Paște, deschis, vineri, 22 aprilie. Peste 40 de căsuțe dau forma unui mare ou de Paște, așa cum este vizibil din aer. Expozanți din țară și străinătate își prezintă produsele vizitatorilor, care au astfel o alternativă plăcută de cumpărare a cadourilor, dar și de a petrece timp liber în centrul medieval al orașului. În centrul târgului, a fost amenajată zona pentru copii, care include caruselul tradițional, un trenuleț pentru copii și alte atracții pentru cei mici. Târgul va fi deschis până în 3 mai.
Toată săptămâna viitoare, dar, mai ales, la sfârșitul Săptămânii Mari, întreaga aglomerație se va muta la biserici. Patriarhia Română recomandă ca, pentru prevenirea incendiilor la lăcaşele de cult cu prilejul sărbătorilor pascale, slujbele să aibă loc în afara bisericilor, să fie evitată supraaglomerarea, să fie interzise slujbe în lăcaşuri cu schele sau în construcţie, iar, dacă este lume multă în interior, uşile să rămână deschise. După terminarea slujbelor religioase vor fi făcute controale pentru înlăturarea oricărei eventuale surse de incendiu.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur produs sâmbătă seara în România

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 s-a produs sâmbătă seara în România, la ora 20:20, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.Seismul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect