Cei 10.000 de puieți plantați în primăvară la Arpaşu de Jos, Judeţul Sibiu, au nevoie de ajutor pentru a se dezvolta în copaci maturi. Ce presupune asta concret? Acțiuni repetate de îngrijire.
Aşa cum o floare pe care ai cumpărat-o de la piaţă gata înflorită, foarte parfumată şi frumoasă, are nevoie de multă iubire şi grijă din partea ta, aşa au acum nevoie şi cei 10.000 de puieţi din Arpaşu. 100 voluntari harnici o să ia această sarcină asupra lor, iar tu poţi fi unul din ei.
Este timpul pentru un nou episod #sacrestemopadure!
Acţiunea de îngrijire este programată pentru data de 3 septembrie, iar ea presupune mobilizarea solului în jurul puieţilor (în vetre) cu sapa agricolă sau sapa de munte, spargerea bulgărilor, înlăturarea pietrelor şi rădăcinilor, smulgerea buruienilor din jurul puieţilor.
Plecarea va avea loc în 03 septembrie, ora 08.30 din parcarea Thalia, Sibiu. Cei de la „Cu verdele-n sus” pun la dispoziția voluntarilor 2 autocare. Drumul până la Arpașu durează aproximativ 1h, urmat de mers pe jos aproximativ 20 minute – prin câmp, cu muntele la umăr.
Ce asigură Cu verdele-n SUS?
– Unelte
– Transport (2 autocare)
– Apă
– O masă caldă
– Bună dispoziție
Fiind început de toamnă, e bine să aveţi la voi de pelerine de ploaie, cizme de cauciuc, dar și pălărie și un surplus de apă, să fiți hidratați.
Această acţiune reprezintă a treia fază a proiectului „Să creştem o pădure” prin care organizatorii îşi propun să transforme un teren de 2 hectare de păşune neutilizabilă din comuna Arpaşu de Jos într-o tânără pădure de foioase.
Înscrierile se fac aici: http://verdelesus.ro/ (100 locuri disponibile)