Astăzi, 14 iunie, de la ora 13:00, în Sala Festivă „Ioan Pop” a Colegiului Tehnic Independența a avut loc un nou eveniment în cadrul proiectului „Viața la Pozitiv”. Acesta a fost dedicat oamenilor care se implică social, celor care nu rămân indiferenți, oamenilor care schimbă destine, oamenilor care duc voluntariatul la cote maxime și celor care nu uită să dăruiească. În cadrul său au fost lansate proiectele „Meniuri de viață pozitivă” și Rețeua „Conexiuni pozitive”, în care au fost amintiți cei opt ambasadori ai „Vieții la Pozitiv” și au fost numiți alți trei. Este vorba despre Maria Moga, librar la Librăria Humanitas, Luminița Saviuc, autor motivațional de succes și Teodor Pădurean director executiv al Fundațieie „Un copil o speranță”, fondatorul Asociației „Olivia” și filantrop. Toți au acceptat titlul de amasador „Viața la pozitiv” cu onoare.
Proiectul „Meniuri de viață pozitivă” este unul dintre cele 30 incluse în cea de-a VI-a ediție a programului „Viața la Pozitiv” și a fost creat de prof. Gloria Bucur de la Colegiul Tehnic Independența, în colaborare cu prof. Daniela Mate, de la Liceul de Artă din Sibiu. Proiectul se va desfășura la nivel local, iar prin intermediul acestor meniuri se dorește a aduce în atenția comunităților și a turiștilor din diverse spații publice titluri de cărți pentru suflet, destinații de poveste din județul Sibiu, cuvinte cu impact pozitiv și titluri de filme motivaționale. Meniurile vor fi completate de lucrări a unor elevi artiști.
Rețeaua „Conexiuni Pozitive” este un poriect ce se va desfășura la nivel național o rețea în care vor fi împreună oameni din educație, cultură, media și mediul de afaceri. Este o modalitate prin care vor fi puse în comun idei și proiecte, iar oamenii de afaceri pot alege unul sau mai multe proiecte pentru a fi sprijinite. Accesul în cadrul reței se face fie prin recomandare fie prin invitație.
Programul Educațional Internațional Viața la pozitiv – Positive Life” a fost lansat la Sibiu în anul 2011. După o fază pilot, au urmat ediții de succes care au reuşit să atragă un număr tot mai mare de instituții şcolare şi ong-uri pentru tineret. Anul acesta programul a ajuns la cea de-a VI-a ediție.