4.1 C
Sibiu
miercuri, februarie 12, 2025

19 ONG-uri finanțate cu 300.000 de lei. Sibiul e pe listă

Cele mai citite

19 ONG-uri din București și din județele Alba, Bihor, Cluj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu și Timiș vor beneficia de o finanțare de 300.000 de lei în 2017.
Mai multe organizații non-profit și asociații care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave, au înscris 122 de proiecte pentru a primi finanțare în cadrul celei de-a 8-a ediții a unui program desfășurat la nivel național, pentru sănătatea copiilor. În urma jurizării au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 19 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2016 – august 2017.
Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională derulate cu acest sprijin, vor ajuta 870 de copii și tineri cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.
„În cele 8 ediții ale programului pentru sănătatea copiilor desfășurate până în prezent au fost înscrise pentru finanțare aproximativ 840 de proiecte, care ne-au impresionat prin calitatea lor profesională. Mai important, însă, aceste proiecte ne-au arătat, în cele mai multe cazuri, povești de succes și ne-au dovedit că prin muncă, perseverență și dăruire se pot câștiga bătălii care par altminteri pierdute din start, iar viața unor copii se poate îmbunătăți semnificativ”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.
Proiectele câștigătoare utilizează terapie prin artă – prin muzică, terapii corporale (prin mișcare și dans), drama terapie, terapie prin metoda Phronetic; terapii ocupaționale utilizând tehnici de art-terapie, de modelare a lutului și altor materiale organice; terapii asistate de animale, acvaterapie; terapii emoționale – prin basm, povestiri sociale, joacă, teatru de păpuși și terapie umanist-experiențială; stimulare și integrare senzorială, crearea unor materiale auxiliare didactice pentru copii nevăzători.
2 proiecte selectate din Sibiu
Asociația persoanelor cu deficiențe de auz Ascultă Viața! din Sibiu, în proiectul intitulat „Sunetul lutului 2017”, derulat în Iași, va ajuta copiii cu deficiențe de auz să-și dezvolte unele abilități de viață independentă, psihomotrice, de relaționare și comunicare, dar și de sensibilizare cu privire la obiectele caracteristice domeniului artistic rezultate din activități de olărit.
Proiectul Cartea Magică, propus de Asociația Vedem Împreună din Sibiu va implica o colaborare între copii cu dizabilități de vedere și de auz, cu vârste cuprinse între 7 – 13 ani, vizând realizarea unor imagini în relief după obiecte care vor fi fotografiate de copii și listate pe hârtie specială, contribuind la dezvoltarea personală a copiilor cu dizabilități și integrarea lor în comunitate.

Publicitate
Ultimele știri

Locatarii blocurilor cu panouri fotovoltaice ar putea beneficia direct de energia produsă

Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România (APCE) a înaintat Ministerului Energiei o propunere legislativă prin care locatarii...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect