10.1 C
Sibiu
sâmbătă, mai 18, 2024

80 de incendii de vegetație în județul Sibiu, de la începutul anului

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Pompierii sibieni au intervenit pentru stingerea a peste 80 de incendii izbucnite la vegetație uscată și resturi menajere, de la începutul anului 2018 și până în prezent. Doar în cursul lunii septembrie au fost înregistrate 10 astfel de situații, cu patru mai multe decât în anul anterior, în aceeași perioadă. În acest sens, pompierii s-au mobilizat pentru lichidarea acestor incendii pe raza localităților Sibiu, Mediaș, Veștem, Șelimbăr, Apoldu de Jos, Ighișu Nou, Apoldu de Sus, Avrig, Aciliu, Biertan, Bradu, Bungard, Cârțișoara, Copșa Mică, Daia, Dumbrăveni, Ighișul Nou, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Poplaca, Porumbacu de Jos, Racovița, Ruși, Săliște, Scoreiu, Sibiel, Slimnic, Tălmaciu și Turnu Roșu.
Incendiile au fost lichidate prompt, limitându-se și evitându-se pe cât posibil producerea de pagube materiale. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Pentru a preveni izbucnirea incendiilor generate de folosirea focului pentru igienizare, ISU Sibiu transmite mai multe atenționări locuitorilor județului. Astfel, utilizarea focului deschis pe timp de vânt este interzisă, iar prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau alte vecinătăţi.
Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face numai în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii, iar colectarea vegetaţiei uscate se va face în grămezi, iar în jurul acestora, se va curăţa suprafaţa pe o distanţă de 5 metri. În cazul suprafeţelor mai mari de 5 ha, trebuie asigurate: un plug, o cisternă cu apă, mijloace de tractare şi personal de deservire.
Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

VIDEO. Crucea Roșie: „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor!” prin dans

Ați trecut ieri seară, în jurul orei 19:30, prin Piața Mare și ați văzut în jur de 70 de...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect