22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Sute de voluntari sibieni au plantat o nouă pădure la Șura Mare

Cele mai citite

Sâmbătă, 16 noiembrie, asociația „Cu Verdele-n SUS” a organizat o acțiune de plantare în Șura Mare. Mai mult de 350 de voluntari și-au unit forțele pentru a planta 8.000 de puieți de salcâm pe un teren neutilizat, de 1,5 hectare.
Peste 350 de voluntari au plantat în weekendul care a trecut 8000 de puieți forestieri în Șura Mare, pe un teren cu o suprafață de 1,5 hectare, pus la dispoziția asociației „Cu Verdele-n SUS” de către primăria locală. Spațiul era nefolosit și în pantă, predispus astfel la alunecări de teren, în lipsa unei vegetații care să stabilizeze suprafața. Au fost plantați salcâmi, deoarece specia nu este pretențioasă în materie de sol și rădăcinile sale pot echilibra eficient terenul.
S-a muncit cu spor și cu multă voie bună, încă de la primele ore. Mulți dintre voluntari au fost familii, ce au sperat ca astfel să îi responsabilizeze pe cei mici în relația cu mediul înconjurător. În zgomotul de sape ce izbeau pământul au răsunat muzica folk și bancurile seci, cu precădere cele despre râme.
Voluntarii au fost împărțiți în trei echipe, fiecare responsabilă de o parcelă diferită de pământ. Competiția amicală dintre echipe nu a distras, însă, atenția de la adevăratul scop al acțiunii. Un prichindel plin de noroi spunea: „Nu contează cine termină primul, suntem aici să ajutăm planeta”, după ce un alt copil i-a atras atenția că rămâne în urmă.

Pe lângă stabilizarea terenului, noua pădure de la Șura Mare va fi și o sursă de oxigen, o casă pentru pasări și alte animale sălbatice de talie mica, dar și o priveliște minunată. Trupa „Come on, sense” a încheiat evenimentul cu un concert dedicat voluntarilor obosiți, dar mândri de efortul lor.
Primăria Șura Mare și-a asumat responsabilitatea pentru lucrările de întreținere a viitoarei păduri, ce vor îmbunătăți șansele de supraviețuire a puieților plantați.
Organizația „Cu Verdele-n SUS” a luat naștere în toamna anului 2014 cu scopul protejării pădurilor din judeţul Sibiu. Reprezentanții organizează periodic lucrări de reîmpădurire, dar și de întreținere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect