Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are programat, luni, un nou termen de judecată în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.
Cel mai probabil, procesul se va amâna, având în vedere deciziile luate recent de Curtea Constituţională şi Curtea de Apel Bucureşti în legătură cu tragerea la sorţi a completurilor de cinci judecători, printre care şi cel care dezbate dosarul lui Dragnea.
De altfel, săptămâna trecută, Instanţa supremă a anunţat că există un blocaj în funcţionarea completurilor de cinci judecători, care nu-şi pot desfăşura activitatea.
Majoritatea magistraţilor de la ICCJ s-a exprimat în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie, completurile de cinci judecători să acorde noi termene de judecată pentru ianuarie 2019.
Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.
DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.
Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.