Ediția 13-a Transilvania Tattoo Expo a reunit la Sibiu atât artiști expozanți, cât și iubitori de tatuaje din toate colțurile lumii. Astfel, au fost prezenți la eveniment 4 artiști din USA , două artiste din Danemarca (practicante a tehnicii de tatuare specific vikingă veche de peste 1000 de ani), renumiți artiști europeni și, desigur, elita tatuatorilor din Romania. Dintre aceștia, menționam: John Max și Andrei Florea din București, Robert Trufeanu din Pitesti etc.
Marele premiu al evenimentului din acest an, „Best Tattoo Of the Show”, a fost câștigat de către artistul român Beni Lucian (studioul Legend Tattoo din Bucuresti), trofeul fiind realizat de către faimosul bijutier Simone El Rana din Florența.

O istorie a tatuajelor din cele mai vechi timpuri, până în prezent
Invitata specială Roxana Stăncescu, de profesie arheolog la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, a avut o prezentare despre istoria tatuajului, de la începuturi, din perioada preistorică (paleolitic, neolitic, epoca bronzului), trecând apoi prin toate epocile de evoluție umană (antichitate, ev mediu, epocă modernă și contemporană), cu imagini ale descoperirilor arheologice ce atestă practica tatuării încă din cele mai vechi timpuri, cu referire la spațiul european și cel românesc.
Prezentarea a fost însoțită de colaje video ale reconstituirilor 3D ale mumiilor Ötzi, The IceMan (epoca bronzului, mil. IV B.C.) și IceMaiden de la Ukok, Munții Altai (civilizația scitică, sec.VII B.C.), cele mai cunoscute „dovezi” ale faptului că omul se tatua de mii de ani, cu diverse scopuri.
De asemenea, au avut loc și prezentări ale unor unelte de tatuat și pigmenți preistorici, realizate prin arheologie experimentală, explicarea tehnicilor folosite atunci și de-a lungul perioadei, până la apariția mașinii electrice de tatuaj.

Pictură imensă, realizată live, în 4 zile
De asemenea, în cadrul evenimentului s-a realizat de către un grup de pictori coordonat de către artistul clujean Marius Jucan o pictură de mari proporții 4m/2m, reprezentând legenda lui Mihnea Voda, unicul fiu al lui Vlad Țepes, înmormântat în Catedrala din Piața Huet. Pictura a fost realizată live în 4 zile, atât în avanpremiera evenimentului, dar și în cadrul evenimentului propriu-zis.
Vrei mai multe informații, știri bune, reportaje și interviuri pe zi? Ne-ar ajuta foarte mult o recenzie de la tine. Intră AICI.