12.3 C
Sibiu
vineri, mai 3, 2024

Transilvania Tattoo: Expoziţie cu cele mai vechi instrumente de tatuat

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Cea de-a şasea ediţie a Convenţiei de tatuaje Transilvania Tattoo Expo, găzduită anul acesta în clădirea Sălii Thalia, a adus la Sibiu pe lângă artişti tatuatori din întreaga lume şi exponate din arta tatuajului datate din secolele XVII, XVIII, şi un format nou şi inedit pentru concertele care încheie fiecare seară.

Publicitate

Organizatorii au adaptat evenimentul noii locaţii, pe care o numesc ”bijuterie arhitecturală a Sibiului” şi au încercat să combine muzica rock cu cea simfonică. 

Publicitate

„A fost foarte greu să găsim o trupă care să poată susține un astfel de recital pentru că este nevoie de partituri și este nevoie de cineva care știe să urmărească aceste partituri. Nu toate trupele pot să se ridice la nivelul acesta”, a declarat  Ovidiu Popartan, organizatorul Transilvania Tattoo.

Primul concert, cel de vineri seara, i-a urcat pe aceeaşi scenă pe membrii formaţiei Rock-Unplugged  formată din Eugen Mihaescu-KRYPTON, Paul Radu-ANTRACT, Costi Sandu-ex.VOLTAJ  acompaniaţi de  cvartetul Symphactory Strings. În această seară, vor concerta la  Sala Thalia Unplugg-Me , (Gabi Nicolau-KRYPTON) cu acelaşi acompaniament simfonic. 

Ediţia din acest an l-a adus la Sibiu şi pe unul dintre cei mai cunoscuţi tatuatori din lume, care a adus şi o parte din colecţia sa de tatuaje şi ustensile de tatuat expuse în Liverpool. 

“Avem artişti tatuatori din toată lumea, reprezentanţi ai tuturor stilurilor,  începând de la artişti specializaţi în foto-realism, color,  până la artişti tradiţionali care lucrează după tehnici foarte vechi care se practică în Noua Zeelandă. Tehnici care se practicau în secolul XVII, XVIII. Ei sunt exponenţii acestor curente. Anul acesta ne putem mândri cu un invitat de marcă, Sir Robert Wiliam, care este unul dintre pionierii tatuajului European. El a făcut convenţii de tatuaje încă de acum 15, 20 de ani, iar acum, la Convenţia Transilvania Tatoo Expo, aduce cu sine o colecţie de exponate din Colecţia de tatuaje din Liverpool. Aceste exponate sunt atât maşini de tatuat, scule cu care se lucra acum sute de ani, cât şi documente care fac primele referiri istorice la persoanele care au purtat primele tatuaje sau ale tatuajelor propriu-zise. Aş putea să exemplific primul tratat de criminologie care este prima conexiune între tatuaj şi criminalitate, conexiune care a fost preluată oarecum exact invers. Este documentul care ne-a stigmatizat pe noi, purtătorii de tatuaje, dar, în realitate, este documentul care ne disculpă în faţa opiniei publice, în faţa societăţii. Acest document făcea prima conexiune între tatuaje şi identificarea persoanei. Tatuajele erau un element de identificare. Oamenii care purtau tatuaje erau consideraţi din start cinstiţi, pentru că aceşti oameni, care aveau tatuaje la vedere, nu aveau nimic de ascuns”, a mai spus organizatorul Transilvania Tattoo Expo.      

 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Vinerea Mare: ”Răstignește-L! Răstignește-L!”

Vinerea Mare. Zi tăcută. Biserica nu are astăzi Liturghie. Atât de cutremurător este totul, încât Dumnezeiasca Masă a Comuniunii...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect