Pagina finală a celei de-a XV-a ediție a Festivalului ICon Arts a fost scrisă weekend-ul trecut, la Mălâncrav, unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania. Evenimentul a debutat pe 20 iulie la Sighișoara și inclus mai multe locații printer care în Sibiu și în satele din împrejurime, precum Biertan, Rchiș, Alma Vii și Mălâncrav.
„Pot spune că reprezintă un pas înainte această posibilitate de a vizita mai multe sate, unde am putut organiza și alte evenimente pe lângă deja, consacratele concerte pe care le avem annual în Sibiu. Ne bucurăm că am reușit să le arătăm participanților din străinătate, dar și celor români ce înseamnă satele din Transilvania. Țin să le mulțumesc pe această cale gazdelor din satele unde am poposit pentru ospitalitatea de care au dat dovadă”, a spus Sebastian Gheorghiu, directorul de proiect ICon Arts.
Ultimul popas al studenţilor Academiei ICon Arts a fost la Mălâncrav. Aici, pe scena improvizată în grădina conacului Apafi, tinerii au prezentat rezultatul muncii lor publicului prezent. Rând pe rând, artiştii au susţinut scurte recitaluri vocale sau la instrumente precum vibrafon, marimba, vioară. Spre final, grupul de adolescent pregătiţi de profesoara Ana Maria Galea au făcut o scurtă reprezentație în care au vorbit de problemele lor rupte din realitatea crudă. Ultima piesă din puzzle-ul acestei ediții a fost concertul de jazz susținut de solista Ana Cristina Leonte, acompaniată de Ciprian Pop la chitară și Albert Tajiti la clape.
Mălâncrav este renumit pentru unul dintre cele mai bune sucuri de mere din județul Sibiu, „Sănătos de Mălâncrav”. Motiv pentru care organizatorii festivalului au invitat un reprezentant al fabricii, care le-a împărtășit curioșilor povestea dulce licoari. Și, puțini au fost cei care nu au căzut tentației de a pleca acasă cu cel puțin o sticlă de„Sănătos de Mălâncrav”, la doar 7 lei. De asemenea, a fost și o ocazie pentru locuitorii acelor sate de aș prezenta produsele tradiționale gătite de ele turiștilor prezenți la evenimentele ICon Arts. Iar, vizitatorii au fost foarte încântați atât de bucatele din care au gustat, precum și de evenimentele pregătite de ICon Arts.
Câțiva tineri ai Academiei ICon Arts sub atenta îndrumare a profesorii lor au parcurs cursuri de muzică contemporană și teatru, urmând apoi să le prezinte roadele locuitorilor din satele pe care le-au vizitat.
Festivalul IconArts, s-a încheiat cu o șezătoare remarcabilă. Turiștii și sătenii deopotrivă s-au putut bucura de momentele unice pregătite de organizatori, au degustat din produsele locale și sucul de Mălâncrav, precum și au invățat despre tainele vinului. Ediția a XV-a ICon Arts Transilvania s-a încheiat cu succes printr-un adevărat maraton al artelor contemporane în fața Conacului Apafi din Mălâncrav.