Joi, 26 octombrie, Jacob Grillhouse găzduiește o întâlnire cu un invitat de excepție: Aurelia Vișinescu, oenolog și proprietara cramei cu același nume. Ambianța va fi întregită de artistul Romulus Cipariu, care va întreține atmosfera cu acorduri de țambal.
Experiență inedită va fi susținută de un meniu special, din care nu vor lipsi vinurile de o complexitate remarcabilă și preparatele culinare asociate acestora.
Doritorii vor putea degusta diferite tipuri de vin, de la White Artisan, Artisan Tămâioasă Românească, Anima Chardonnay, până la Anima Merlot și Anima 3 Fete Negre.
Meniul va fi întregit de Peach Burrata, Beef Tenderloin with Octopus Carpaccio și Baked Apple in Orange Sauce with Crumbles.
Povestea vinului marca Vișinescu
Aventura vinului Vișinescu a început în anul 2003, când eonologul Aurelia Vișinescu a fondat compania Domeniile Săhăteni, împreună cu asociatul și vărul său prin alianță, Steve Cacenco. Îndrăgostită de natură, în ultimii ani de studiu în cadrul Universității de Horticultură, Aurelia Vișinescu a ales să studieze oenologia, fascinată de povestea din spatele băuturii lui Bachus.
Urmându-și pasiunea pentru vin, rezultatele muncii sale nu s-au lăsat așteptate – visul de a avea propria cramă și propriile plantații de viță-de-vie. Astăzi, crama Domeniile Săhăteni reunește 82 ha de viță-de-vie și o unitate de vinificație cu o capacitate de 1.000.000 sticle pe sezon.
Viile sunt situate în mijlocul zonei viticole Dealu Mare, binecunoscută pentru calitatea strugurilor și a producției viticole, pe dealurile care înconjoară Munții Carpați, beneficiind de diferite tipuri de sol argilo-lutoase, cu substrat calcaros.
Cele 82 de ha ale companiei sunt situate în satele Săhăteni, Năeni și Fințesti, întinzându-se de la baza dealurilor unde sunt cultivate soiurile albe și soiul roșu Pinot Noir, până pe vârfuri, unde se regăsesc soiurile de struguri roșii, ce beneficiază de expunere sudică și se culeg mai tarziu față de soiurile de struguri albi.
Sunt cultivate atât soiuri românești – Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, cât și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon.
Sibienii au prilejul de a se întâlni cu vedeta vinului românesc, Aurelia Vișinescu, într-o atmosferă relaxantă, asezonată cu muzică bună și preparate delicioase. Ceea ce trebuie să faci e doar să te înscrii și să îți rezervi un loc la tel: 0755 770 430 (Jacob Grillhouse – Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 142A).