4.1 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

VIDEO | Sute de credincioşi la procesiunea cu moaştele Sfântului Andrei din centrul oraşului

Cele mai citite

Sute de credincioşi au luat parte la procesiunea cu moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, joi seară. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, condus de ÎPS Laurenţiu Streza, arhiepiscopul Sibiului şi mitropolitul Ardealului.
Evenimentul a debutat în jurul orei 19, la Catedrala Mitropolitană Sibiu, de unde după vecernie s-a pornit într-o procesiune prin centrul oraşului, cuprinzând şi intonări ale unor cântece patriotice cunoscute. „Este pentru a opta oară când cel de-al doilea hram al Catedralei noastre, Sf. Andrei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei, este serbat. Întotdeauna, am început manifestarea încă de seara. Vecernia aceasta pe care noi am făcut-o dorim să o împărtăşim şi cetăţii, de aceea această ieşire dorim să o prelungim şi prin oraş, luând moaştele Sfântului Andrei şi purtându-le cu cântări prin centrul oraşului şi întorcându-ne înapoi în Catedrală, unind, astfel, Cetatea cu Biserica”, a precizat ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului.
Evenimentul de joi seară a marcat şi sărbătoarea Sfântului Ştefan cel Mare, organizatorii aducând la Sibiu o replică după sabia voievodului.
„Îl cinstim şi pe Sfântul Ştefan cel Mare, care a venit aici prin icoana sa şi printr-un semn, o copie a fost recuperată din Turcia, fiind vorba de sabia marelui voievod. Dacă este ţinută cu ascuţişul în sus, sabia apără de duşmani şi îi înspăimântă. În vreme de pace, ea este ţinută de mâner şi în formă de cruce. Crucea este arma care ne ocroteşte pe noi. Este un semn de întărire în credinţă pentru noi, având nevoie de sfinţi. Avem nevoie şi de obiecte legate de personalităţi mari, ca să fim tari, să nu ne îndoim. Suntem acum în ajunul ajunului sărbătorii naţionale mai mare de 100 de ori decât prima sărbătoare de 1 Decembrie. Catedrala a fost făcută înainte de Unire, la 1904. În 1907 a fost sfinţită şi i s-a dat hramul Sfânta Treime. Icoana Sfintei Treimi exprimă dorinţa dintotdeauna a românilor de a fi împreună, dorinţa celor trei ţări care s-au unit într-una singură”, a mai spus ÎPS Streza.
Alături de preoţi şi credincioşi s-au aflat jandarmi cu torţe, reprezentanţi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi Garnizoana militară.
Traseul manifestării religioase a fost pe str. Mitropoliei – str. S. Brukenthal – Piaţa Mare – B-dul N. Bălcescu – Parcul Astra – str. Mitropoliei.
 
https://www.facebook.com/sibiusutalasuta/videos/272924726755101/
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Pericol extrem de Valea Oltului. Cad stânci de pe versanți, un TIR a fost lovit

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în urma căderii unor stânci de pe versant pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect