Maratonul Internațional Sibiu 2025 se apropie, iar organizatorii caută voluntari entuziaști care doresc să facă parte din echipa coordonatoare a evenimentului.
Fundația Comunitară Sibiu lansează un apel pentru cei care vor să contribuie activ la organizarea uneia dintre cele mai mari competiții filantropice sportive din România.
„De-a lungul anilor, Maratonul Internațional Sibiu a demonstrat că nu este doar despre alergare, ci despre comunitate. Împreună am reușit să aducem schimbare iar anul acesta vrem să ducem această comunitate la un alt nivel. Fiecare ediție confirmă că unitatea în diversitate este cheia succesului și, în 2025, vom construi împreună o experiență memorabilă”, spune Ana Bugneriu, Directoare Executivă a Fundației Comunitare Sibiu.
Cine poate aplica?
Dacă ai mai fost voluntar la Maratonul Internațional Sibiu și ai peste 18 ani, ai ocazia să faci parte din echipa de coordonatori ai evenimentului. Pentru anul 2025, sunt disponibile doar 12 locuri, iar persoanele selectate vor juca un rol esențial în organizarea și desfășurarea evenimentului.
Cum aplici?
Pentru a aplica, trimite un CV și o scrisoare de intenție până pe 7 aprilie, ora 16:00, la adresa de e-mail [email protected]. Echipa Fundației Comunitare Sibiu îți va oferi toate informațiile necesare pentru a te alătura acestei echipe extraordinare!
„Începe-ți călătoria ca și coordonator al voluntarilor alături de noi și ajută-ne să facem din MIS 2025 o ediție de neuitat! Hai să alergăm împreună pentru o cauză mai mare decât noi!” – adaugă Rebecca Koch, Responsabil Voluntari la Maratonul Internațional Sibiu.
Despre Maratonul Internațional Sibiu
Organizat de Fundația Comunitară Sibiu în parteneriat cu Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment filantropic sportiv din România. Mai mult decât o competiție sportivă, evenimentul adună oameni din toată lumea pentru a susține cauze importante și pentru a transforma Sibiul într-un centru al solidarității.
La ediția din 2024 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 51 de proiecte, pentru care s-au strâns 1.336.124 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare 8.953 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de circa 8.942 de susținători.
De-a lungul anilor, maratonul a sprijinit 383 de proiecte diverse, de la construirea unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, înființarea unor biblioteci școlare, amenajarea de săli polisenzoriale, până la achiziția de echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite sau activități pentru persoanele cu dizabilități. Peste 5.810.272 lei au fost strânși din comunitate pentru aceste proiecte.