1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Tot mai mulți șoferi beți la volan pe șoselele din județ

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Nouă infracțiuni rutiere au constatat polițiștii sibieni în ultimele 24 de ore. De la șoferi băuți care conduceau autoturisme neînmatriculate, la bărbați descoperiți la volan fără permise, toți s-au ales cu dosare penale.

Miercuri dimineața în jurul orei 2, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au descoperit pe strada Doamna Stanca din localitatea Șelimbăr, un autoturism neînmatriculat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul, condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Șelimbăr, nu figurează ca fiind înmatriculat, întrucât autorizația provizorie de circulație emisă pe o perioadă de 30 de zile e expirat. Șoferul are acum dosar pentru pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.
Tot miercuri dimineața, polițiștii din Avrig au oprit pentru control în trafic, pe strada Samuel Brukenthal din oraș, un autoturism, constatând în urma verificărilor efectuate că bărbatul aflat la volanul acestuia nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Totodată, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,31miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere.
Polițiștii din Miercurea Sibiului au observat în trafic, pe DN 1, un autoturism care prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că bărbatul care conducea autoturismul, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Jina, nu deține permis de conducere iar mașina este neînmatriculată, având aplicat număr fals de înmatriculare. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunile de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea unui vehicul cu neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.
Miercuri seara, polițiștii rutieri au oprit pentru control, în localitatea Cristian, un autoturism la volanul căruia au constatat că se află un șofer băut. Șoferul, un localnic în vârstă de 55 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunile de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care se afla sub influența băuturilor alcoolice și refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge.
Un alt bărbat care conducea mașina deși nu deținea permis de conducere a fost descoperit de polițiștii din Orlat. Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în Jina, conducea pe raza localității Poiana Sibiului un autoturism neînmatriculat și fără a deține permis de conducere. Sunt continuare cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect