13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Ursul lovit de mașină pe DN1 a murit, după cinci ore de agonie

Cele mai citite

 

Ursul lovit de o mașină, pe DN1, la Scoreiu, a murit, după cinci ore de agonie.

Animalul fusese proiectat, vineri seară, în afara părții carosabile, iar potrivit autorităților, după producerea incidentului, au fost sesizați reprezentații DSVSA și ai fondului de vânătoare din zonă.
Un medic veterinar a tranchilizat ursoaica, după ce aceasta a suferit timp de cinci ore. În ajutor au sărit membrii Asociației „Milioane de Prieteni” din județul Brașov.

„Încă o dată, la sfârșit de săptămână, un caz de urs rănit în accident de mașină era să se tranforme în „cazul Harghita”. Timp de trei ore o ursoaică rănită a așteptat ajutor și s-a târât până la marginea drumului de lângă localitatea Scoreiu, din județul Sibiu. Comandamentul care s-a creat pentru situatii de urgență în cazul accidentelor în care sunt implicate animale sălbatice prevede ca gestionarii fondurilor de vânătoare să aibă contract de colaborare cu un cabinet veterinar care să ia deciziile cele mai bune pentru animal în momentul în care se întâmplă astfel de tragedii. În acest caz, nu s-a găsit nici un medic veterinar care să se deplaseze la fața locului. Asociația Milioane de Prieteni a fost anunțată de reprezentanții Asociației Prietenii Berzelor / Friends of Storks – Cristian, România, din Sibiu, care ne-a ajutat să găsim în apropiere un medic veterinar care să o tranchilizeze pentru a o scăpa de suferință și să îi evalueze starea. Ursoaica avea ruptură de splină și mai multe fracturi de bazin, răni care i-au curmat viața la ora 3 dimineața”, arată membrii Asociației „Milioane de Prieteni” din județul Brașov.

Factura de 2.000 de lei pentru veterinarul care a efectuat controlul medical și a anesteziat-o a fost suportată în totalitate de Asociația „Milioane de Prieteni”.
„Sperăm ca, totuși, autoritățile statului să vegheze la punerea în aplicare a strategiei de intervenție pentru binele animalelor pentru că ne așteptăm ca astfel de incidente să se intensifice odată cu venirea primăverii”, mai spune Asociația „Milioane de Prieteni”.
FOTO Arhiva

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect