13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

„Curg” amenzile pentru nerespectarea măsurilor împtriva extinderii infecțiilor cu COVID

Cele mai citite

Administratorii unor societăți comerciale au fost amendați de polițiști pentru că nu au respectat regulile de funcționare impuse în perioada carantinei.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat la nivelul județului un număr de 1.021 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea sau carantina. De asemenea, au fost verificate 83 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și 336 de mijloace de transport, din care 124 de mijloace de transport în comun.
În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.750 de lei, dintre care 70 de sancțiuni în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.
În urma unei sesizări primite la nivelul I.P.J. Sibiu cu privire la nerespectarea de către un operator economic, cu punct de lucru în localitatea Racovița, a măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus instituite în perioada stării de alertă, în cursul zilei de 22 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au efectuat verificări suplimentare la societățile comerciale care funcționează pe raza localității amintite.
Astfel, în urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că în cursul serii de sâmbătă, 20 februarie, administratorul unui bar din localitate a desfășurat activități în incinta unității deși, în ziua precedentă, vineri, 19 februarie, în cadrul activităților de control desfășurate, acesta fusese reinstruit de către polițiști cu privire la restricțiile și interdicțiile impuse în această perioadă. În urma celor constatate, polițiștii avrigeni l-au sancționat contravențional pe administrator cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
De asemenea, dministratorul unei alte societăți comerciale, cu punct de lucru în localitatea Micăsasa, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la organizarea programului de lucru.
„Polițiștii locali au verificat 79 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.
În cursul zilei de 22 februarie, jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate o amendă în valoare de 1500 de lei și un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.
În data 22 februarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 13 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 4 persoane și 1 auto. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copșa Mică are o autospecială de stingere a incendiilor

După ani de numeroase încercări de a obține o autoutilitară funcțională de stingere a incendiilor, acest lucru s-a realizat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect