13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

FOTO Acţiune-fulger pe A1. Peste 130 de amenzi, permise ridicate şi un şofer drogat

Cele mai citite

Vineri, între orele 10 şi 16, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 Sibiu – Deva, în colaborare cu reprezentanți Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Registrului Auto Român, Inspectoratatului Teritorial de Muncă Sibiu şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au desfășurat o acțiune-fulger pe A1 Sibiu – Deva.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale în valoare de 36.000 de lei, dintre care 64 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 28 de sancțiuni pentru circulația cu defecțiuni tehnice, o sancțiune pentru nefolosirea luminilor de întâlnire, una pentru conducerea unui autovehicul a cărui inspecție tehnică periodică a expirat, 43 alte abateri. De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier, conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere (3 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea cu defecțiuni tehnice, unul ca urmare a infracțiunii constatate) și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

19 conducători auto au fost testați alcoolscopic și 2 șoferi au fost testați cu aparatul Drugtest, rezultatul testării unuia dintre aceștia din urmă fiind unul pozitiv la cocaină. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetățean străin aflat la volanul unui autoturism și care, în jurul orei 12,45, la kilometrul 260 al sensului Deva – Sibiu, a fost oprit de către polițiști și testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în corp, în cauză fiind întocmit dosar penal.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect