12.4 C
Sibiu
marți, mai 13, 2025

APIA suspendă primirea cererilor de solicitare a sprijinului temporar pentru fermieri

Cele mai citite

 

banner
banner
banner

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură suspendă, temporar, primirea cererilor de solicitare a sprijinului temporar pentru fermieri.

 
„APIA informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR activitatea de primire a cererilor.
Modificările/completarile aduse Măsurii 21 de către Mininsterul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – PNDR pentru sectorul legume- fructi și cartofi sunt:
Completarea codurilor de cultură pentru Legume cultivate în câmp, fructe și cartofi eligibile și cu următoarele coduri aferente industrializarii respectiv: 2517 (Cartofi  timpurii, semitimpurii și de vară pentru industrializare); 3537 (Tomate câmp pentru industrializare); 3547 (Castraveți pentru industrializare), 6547 (Caiși și zarzări pentru industrializare); 6567( Cireși și vișini pentru industrializare)”, informează APIA Sibiu.
Pentru beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii), solicitantul trebuie să exploataze un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 0,30 ha, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020. Suprafața cultivată cu legume-fructe trebuie să aibă minimum 0,10 ha, suprafața parcelei pentru legume de minimum 0,03 ha, iar suprafața parcelei pentru fructe de minimum 0,10 ha.
Pentru beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe și cartofi cultivate în câmp, solicitantul trebuie să exploataze un teren agricol cu o suprafață de cel putin 1 ha, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020. Suprafața cultivată cu legume-fructe și cartofi trebuie să fie de minimum 0,30 ha, suprafața parcelei pentru legume și cartofi de minimum 0,30 ha, iar suprafața parcelei pentru fructe de minimum 0,10 ha.
„Măsurile de modificare /adaptare se impun și vin în sprijinul fermierilor fiind incluse culturile destinate industrializarii, practic culturile eligibile pentru sprijinul cuplat. Totodată, reglementarea privind suprafețele cultivate în spații protejate din sectorul legume fructe și cartofi, creează posibilitatea fermierilor mici să beneficieze de sprijinul temporar cu caracter excepțional reglementat prin Măsura 21”, mai transmite APIA Sibiu.

Publicitate
Ultimele știri

VIDEO: „Noaptea Muzeelor Medieșene” în 17 mai. Șase obiective deschise pentru vizitare

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură, organizează în data de 17 mai 2025, evenimentul anual care marchează Ziua...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect