Astăzi, 8 mai, este Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, un moment de comemorare și recunoaștere a moștenirii lui Henry Dunant, care a pus bazele Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.
Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește 161 de ani de acțiune umanitară la nivel global, având în componență Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și 191 de Societăți Naționale. În ultimul an, rețeaua a pierdut 30 de lucrători umanitari în zone de conflict, o amintire tristă a riscurilor pe care aceștia le asumă în slujba umanității.
În România, Crucea Roșie Română, parte a acestei mișcări, continuă tradiția sa de ajutorare a persoanelor vulnerabile, având peste 8.000 de voluntari activi la nivel național.
”De mai bine de 160 de ani, Cruce Roșie este neobosită în a ajuta persoanele vulnerabile din întreaga lume și în a acorda asistență umanitară în cele mai grele situații, fie că vorbim de confilcte armate, de pandemii sau de alte calamități ale naturii. Azi, le adresez mulțumiri și gânduri de bine, tuturor celor implicați în această mișcare internațională care PĂSTREAZĂ UMANITATEA VIE”, transmite Raluca Morar, Director al Filialei Sibiu de Cruce Roșie.