17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Bărbat amendat pentru că avea în pivniță 200 de litri de vin pentru nunta fiului său

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Un bărbat din Alba are dosar penal și s-a ales și cu o amendă pentru că avea în pivnița locuinței aproximativ 200 de litri de vin. Omul spune că vinul era pentru nunta fiului său.

Un bărbat din Alba a fost amendat cu 5.000 de lei și are dosar penal pentru după ce autoritățile i-au găsit 200 de litri de vin în pivnița casei. Anchetatorii au stabilit că bărbatul nu ar fi fost înregistrat ca mic producător de vin la Autoritatea Vamală Teritorială Alba și l-au sancționat.

banner

Vinul a fost descoperit în urma unor percheziții în anul 2020, iar amenda a fost aplicată după doi ani de la descoperirea cantității de vin. Proprietarul vinului a susținut la momentul respectiv că vinul era pentru nunta fiului său, scrie Ziarul Unirea.

„Nu a făcut dovada provenienţei cantităţii de vin deţinute, iar justificarea că aceasta era destinată pentru nunta fiului nu are relevanţă pentru considerarea caracterului contravenţional al faptei”, au susținut vameșii care au aplicat amenda.

Autoritatea vamală a fost sesizată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a clasat o anchetă penală deschisă la momentul respectiv. Procurorii au susținut că bărbatul „produce şi comercializează alcool etilic sub formă de coniac de casă şi ţuică, fără ca aceste produse să fie accizate”.

Judecătoria Alba Iulia i-a dat dreptate bărbatului care deținea respective cantitate de vin.

„Simpla deţinere a unei cantităţi de vin nu fundamentează concluzia că este producător de vin şi urma să comercializeze respectiva cantitate. În cuprinsul procesului verbal nu s-a menţionat anul producţiei vinului, nefiind exclusă păstrarea unei cantităţi de vin provenită din producţia mai multor ani. Chiar petentul a explicat că vinul era păstrat pentru nunta fiului său şi că nu este destinat comercializării”, a fost motivarea instanței.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect