0.2 C
Sibiu
duminică, aprilie 6, 2025

Cum au câștigat 10 milioane de euro, în doi ani: vindeau telefoane mobile direct din portbagaj, cu facturi false și nicio garanție

Cele mai citite

Direcția Generală Antifraudă din ANAF a reușit să depisteze și să oprească activitatea unei firme care vindea ilegal, de mai bine de doi ani, telefoane mobile, fără să înregistreze în contabilitate activitățile comerciale și banii încasați.

Aproape 43 de milioane de lei au stabilit inspectorii ANAF că au strâns acționarii unei firme care vindea online telefoane mobile, dar fără să fie însoțite de actele prevăzute de lege. Pentru sumele încasate, firma ar fi trebuit să plătească nu mai puțin de 12 milioane de lei TVA, impozit pe profit și, ulterior, impozit pe venit. Inspectorii au sesizat Parchetul pentru continuarea cercetărilor și pentru recuperarea prejudiciului.
Operațiunile de vânzare de telefoane mobile se făceau prin intermediul unui site, iar livrarea o făceau reprezentanți firmei cu mașina proprie, direct la domiciliul celor care comandau telefoanele, din portbagajul mașinii proprii. În țară, telefoanele erau expediate cu firmele de curierat, fiind expediate peste 17.000 de colete cu telefoane, având expeditor persoane fictive. Practic, firma era doar un paravan, deoarece la sediul din București, la care mai figurau alte 500 de firme, nu se desfășura nicio activitate, iar veniturile nu erau înregistrate. Clienții nu primeau facturi, ci documente care imitau o factură, aceștia fiind în imposibilitatea legală de a beneficia de garanție sau de alte drepturi. Plata telefoanelor se făcea doar cash, ramburs la curier sau direct la reprezentanții firmei, lucru care a ridicat semne de suspiciune din prima clipă inspectorilor fiscali.

Publicitate
Ultimele știri

Surpriză? FC Hermannstadt a pierdut, 0-2, cu Gloria Buzău

FC Hermannstadt a pierdut surprinzător, 0-2, pe teren propriu, cu Gloria Buzău, în urma unei partide slabe a sibienilorBuzoienii...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect