De când a intrat în bucătărie în 2003, Dan Munteanu și-a dedicat timpul și pasiunea pentru a găti cele mai savuroase preparate. Acum, în calitate de bucătar la restaurantul Benjamin, el împărtășește cu noi secretul unei mese festive de Paște cu un delicios miel umplut.
„Fără pasiune nu poți face nimic. Mă inspir din rețetarele vechi românești care se predau în școli, rețete din satele din România. De la fiecare bucătar învăț câte ceva, nu pot spune că am un bucătar preferat. Pentru meseria aceasta trebuie să te dedici, să faci fiecare preparat cu pasiune, ca și cum ar mânca familia ta!”, spune bucătarul Dan Munteanu.
Pentru acest preparat care este servit cu precădere de Sfintele Paște, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- Spata din față și coastele mielului
- Organe de miel (inimă, plămâni, rinichi, ficat)
- Ouă fierte
- Ouă crude
- Ceapă verde
- Pătrunjel verde
- Leuștean verde
- Prapure miel
- Sare
- Piper
- Foi dafin
- Ceapă
Pentru început, organele de miel se spală și se pun la fiert împreună cu 1-2 cepe și 2 foi de dafin. Ficatul se adaugă ulterior. Se fierb aproximativ 30 de minute.
Se separă piciorul de coastă având grijă să rezulte o gaură cât mai mică, apoi în acest loc se formează un buzunar pentru a putea adăuga umplutura.
Pregătim umplutura din organele mielului pe care le mărunțim, adăugăm ouăle fierte și ele mărunțite, ouăle crude, ceapa verde, pătrunjelul și leușteanul tocat, sare și piper.
Cu această compoziție umplem buzunarul pe care apoi îl coasem. Punem prapurele peste compoziție și ungem preparatul cu ușoare condimente, cu sare și piper. Se lasă la cuptor 120 de minute la aproximativ 180 grade Celsius.