Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Regim Permise și Înmatriculare Vehicule, a publicat situația pentru 2020 a școlilor de șoferi din țară, cu gradul de promovabilitate pentru fiecare dintre acestea, astfel încât cei care doresc să urmeze o școală de șoferi să știe care sunt cele mai performante astfel de instituții. Sibiul se remarcă printr-un nivel foarte scăzut de promovabilitate, comparativ cu alte județe, ceea ce înseamnă că ori școlile sunt slabe, ori polițiștii examinatori sunt prea severi.
Rezultatele afișate de DRPCIV care monitorizează romovabilitatea la prima examinare a elevilor școlilor de șoferi din România arată că școala Evo Drive are cel mai mare punctaj din județul Sibiu, pe locul 255 în România, cu 50% dintre candidați admiși, dar asta numai pentru că a avut doar 6 elevi, din care 3 au trecut proba. Prima Trans este pe locul al doilea în județ, având un procent de 38%, dar se află tocmai pe locul 2017 în România. Cu scoruri de promovabilitate peste 30 % mai sunt patru școli din Sibiu: Big Company, AMSO, UM 01512 și Trans Grup Agapia. Cele mai slabe școli sunt Profesional Auto Infinit, Liceele Timotei Cipariu din Dumbrăveni, Liceul Tehnologic Independența și Câmpean Viorel, toate având zero admiși la prima examinare. Mai sunt șapte școli sau instructori independenți cu un singur candidat admis.
Din punct de vedere al numărului de elevi, cea mai mare școală din Sibiu este AMSO, care a avut în 2020 822 de persoane care au urmat cursurile, însă doar 280, adică 34% au trecut de prima testare, la traseu. A doua cea mai mare școală este Autoprest, cu 616 elevi înscriși la examinare, din care au fost admiși doar 29%, adică 179 de persoane. Pe locul al treilea s-a situat anul trecut Trans Grup Agapia, cu 506 elevi, cu un procent de admitere de 30%, la primul examen.
În total, anul trecut s-au înscris la examenul pentru traseu 5.786 de persoane care au urmat școala de șoferi în Sibiu, din care au trecut examenul doar 1.333, adică mai puțin de un sfert (23%).