Făina de greier a apărut și pe piața din România, după ce Uniunea Europeană a aprobat-o pentru producerea de biscuiți, pâine și ciocolată.
Un kilogram de făină se vinde cu 960 de lei, iar comerciantul o recomandă ca fiind 100% naturală și fără risc de infectare cu diverse virusuri.
Odată cu autorizarea venită de la Comisia Europeană s-a început comercializarea greierilor de casă ca aliment nou în UE. Făina de greiere a început să fie comercializată și în România, într-un magazin online din Baia Mare, potrivit Digi24.
Vânzătorul precizează că este un aliment bogat în proteine și că nu transmite boli, cum ar fi COVID-19 sau boala vacii nebune. De asemenea, recomandă consumul aceste făine în combinație cu un alt tip de făină.
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, consideră că greierii trebuie „lăsaţi să cânte” iar românii să mănânce hrana pe care o produc şi să nu-şi neglijeze patrimoniul gastronomic.




