Peste 200 de pompieri sibieni vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea măsurilor de protecție respectiv intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
De asemenea, în scop preventiv și pentru asigurarea climatului de siguranță peste 45 de pompieri și 11 autospeciale de stingere vor efectua misiuni de asigurare la lăcașurile de cult din municipiile Sibiu și Mediaș, dar și în Agnita, Orlat, Cârțișoara și Pelișor, Miercurea Sibiului și Dumbrăveni, unde se preconizează prezența unui număr mare de credincioși.
Pentru a evita producerea unor situații nedorite ce pot pune în pericol viața, în special în noaptea de Înviere, ISU Sibiu a transmis o serie de recomandări.
Lumânările și candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea materialelor textile sau a altor materiale ușor inflamabile și în nicio situație nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.
Nu blocați cu autoturismele căile de acces la lăcașurile de cult și menţineți uşile de acces/evacuare în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase.
„În cazul sesizării unui incendiu sau a altei situații de urgență, care poate pune în pericol viața dumneavoastră sau a celor din jur, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului și locația exactă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, sergentul major Andreea Ștefan.