0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Patru comune din județ au înființat Zona Metropolitană Sibiu, fără Sibiu

Cele mai citite

Înființarea unei Zone Metropolitane a Sibiului a luat o întorsătură mai puțin dorită. Pentru că primarul Sibiului, Astrid Fodor, nu a reușit să coalizeze în jurul său echipa de primari din localitățile din jurul orașului, aceste localități și-au făcut propria Zonă Metropolitană, care, teoretic, le permite să acceseze fonduri europene și să deruleze diverse investiții comune.

Reprezentanţii UAT-urilor periurbane Municipiului Sibiu (Şelimbăr – reprezentată prin primar Marius Grecu, Şura Mică – reprezentata prin primar Ristea Valentin, Roşia – reprezentată prin primar David Ioan, Şura Mare – reprezentată prin Maier Ionuţ) întruniţi în Consiliul Metropolitan al Zonei Metropolitane Sibiu au anunțat înfiinţarea ZONEI METROPOLITANĂ SIBIU. Anunțul este cel puțin controversat, pentru că Zona Metropolitană anunțată nu conține nici localitatea Sibiu, care dă numele acestei structuri administrative, dar nici multe alte localități din zona perurbană a munipiului Sibiu.

Recent, Astrid Fodor, primar al Sibiului, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, și Adrian Bibu, adminsitrator public al județului și consilier local, au anunțat că au inițiat discuții pentru a găsi soluții pentru înființarea unei zone metropolitane a orașului Sibiu. Deocamdată însă singurii care au făcut ceva au fost cei din comunele din estul Sibiului.  

Potrivit anunțului transmis de membrii Zonei Metropolitană Sibiu, structura a fost constituită ca o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, din care fac parte unităţile administrativ teritoriale aflate în zona urban funcţională a municipiului Sibiu pentru o dezvoltare integrată şi sustenabilă. Acestea s-au asociat în conformitate cu prevederile Legii nr. 351 din 6 iulie 2001, privind Planul de amenajare a teritoriului naţional cu modificările şi completările aduse de Legea nr. 190 din 25 octombrie 2019, prevederile O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările aduse de Legea nr. 246 din 18 iulie 2005, şi în deplină concordanţă cu prevederile OUG 57/2019 Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, constituind „Zona Metropolitană Sibiu”. Asocierea a fost aprobată prin hotărâri de consilii locale, adoptate de fiecare din localităţi.

Zona Metropolitană Sibiu are ca scop dezvoltarea durabilă şi sustenabilă a unităţilor administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociaţia şi a întregii zone limitrofe acestora, prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare şi infrastructură de interes zonal şi regional dând posibilitatea unei mai bune gestionări şi valorificări a patrimoniului, a urbanismului, a resurselor existente, în corelarea implementării proiectelor, în dezvoltarea accesibilităţii şi echipării integrate a localităţilor metropolitane, în asigurarea unor servicii publice oneste şi eficiente pentru cetăţeni, în echilibrarea şi creşterea ritmului dezvoltării economice, în dezvoltarea performanţelor administraţiilor publice partenere.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect