-3.7 C
Sibiu
luni, aprilie 7, 2025

Retragere cu torțe, activități culturale și expoziție foto, de Ziua Armatei Române, la Sibiu

Cele mai citite

Ziua 25 octombrie marchează în fiecare an Ziua Armatei Române. Autoritățile locale au pregătit o serie de ceremonii și activități culturale pentru a sărbători acest moment. 
Anual, la data de 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române. Structurile militare angrenate în garnizoana Sibiu celebrează acest eveniment prin manifestații și activități culturale.
Startul festivității a fost dat la ora 10:00 la Cercul Militar unde a avut loc depunerea de coroane de flori la „Monumentul ostașului din toate timpurile”. Cei ce au luat parte la manifestație au avut posibilitatea de a participa la o expoziție foto-documentară dedicată evenimentului. Expoziția va fi disponibilă pentru vizitare până sâmbătă, 26 octombrie.
Finalul inițiativei va fi marcat de o retragere cu torțe a unui detașament format din elevi ai Școlii de Aplicație pentru Comunicații, Tehnologia Informației si Apărare Cibernetică, cadeți și Muzica Militară a Academiei Forțelor Terestre. Marșul va începe la ora 19.00 cu itinerariul Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava – Calea Dumbrăvii – str. Nicolae Olahus – Centrul Militar Județean Sibiu – str. Scoala de Înot – str. Justiției – bd-ul Victoriei – Cercul Militar Sibiu – b-dul Vasile Milea – Monumentul Eroilor Revoluției din fața Casei de Cultura a Sindicatelor – b-dul Vasile Milea – str. Revoluției – Monumentul Eroilor Revoluției din fața Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu – Monumentul Eroilor Revoluției al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.
În anticiparea acestui eveniment, 280 de studenți în anul I la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, împreună cu elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică au depus ieri, 24 octombrie, jurământul militar.
Ziua Armatei rememorează eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația austro-ungară fascistă instituită de Miklós Horthy. La 25 octombrie 1944, mii de vieți au fost sacrificate pentru ieșirea teritoriului de sub ocupația abuzivă. Această dată a devenit sărbătoare națională printr-un decret oficializat în 1 octombrie 1959.

Publicitate
Ultimele știri

BEC a intrat tare în campania electorală: a decis înlăturarea a zeci de materiale de pe TikTok și Facebook

Biroul Electoral Central a declarat ilegale zeci de materiale de campanie electorală aflate pe platformele TikTok şi Facebook.BEC a...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect