România este în topul celor mai bune mâncăruri din lume cu un număr de trei preparate foarte apreciate peste tot.
Gastronomia grecească a fost desemnată cea mai bună din lume, iar printre ingredientele indicate de cei care au făcut această analiză se numără fisticul, uleiul de măsline și fasolea Fava din Santorini.
Bucătăria grecească a obținut un scor de 4,60 puncte din partea consumatorilor, iar bucătăria italiană 4,59, fiind o competiție gastronomică foarte strânsă între cele două țări.
Bucătăria mexicană este pe locul 3 în lume. Acestea sunt recomandările pentru 2025 făcut de Taste Atlas, care a realizat un clasament al celor mai bune 100 de bucătării din lume.
Preparatele românești sunt și ele apreciate. Bucătăria noastră este destul de sus în top, pe locul 24 din 100, cu un scor de 4,28 din 5, iar preparatele care sunt cel mai bine cotate sunt mujdeiul, ciorba rădăuțeană și sarmalele.