-2.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

România, în top 3 al celor mai bune țări în care să lucrezi de la distanță

Cele mai citite

Condițiile aduse de pandemia de coronavirus au ridicat la un nivel foarte înalt conceptul de muncă la distanță, remote working sau home office. Din acest motiv, foarte mulți angajați ajunși în această situație și-au schimbat țările în care locuiau, pentru a putea beneficia de cele mai bune condiții de trai. Un studiu realizat de Momondo subliniază că România a urcat pe locul al treilea la nivel global, din acest punct de vedere.

O valiză cu haine și laptopul, atât are nevoie un angajat care lucrează de acasă pentru compania sa, iar alegerea altei țări decât cea de domiciliu s-a dovedit în multe cazuri o soluție pentru minimizarea cheltuielilor sau, de ce nu, pentru a descoperi noi experiențe de viață. Toată lumea s-a înghesuit la început către țările exotice ale Europei, Grecia, Spania sau Portugalia, dar condițiile necesare traiului zilnic nu se rezumă doar la plajă. Sunt luate în calcul costurile vieții, taxele și impozitele, confortul urban și amabilitatea localinicilor.
Un top al țărilor în care să te muți pentru a lucra remote a fost realizat de cei de la Momondo pe baza mai multor criterii. După cum spun cei care au realizat topul, ei și-au propus ”să ajute angajații să își găsească noul birou departe de casă”.
Pentru realizarea topului au analizat 111 țări și le-au clasificat în funcție de 22 de factori împărțiți în șase categorii: accesibilitate și costuri de călătorie, prețuri locale, siguranță și sănătate, facilitățile muncii de la distanță, viața socială și vremea.
Clasamentul final, realizat pe baza acestor criterii, arată că România se numără printre destinațiile cele mai bune din lume, pentru lucrul de „acasă”.

  1. Portugalia
  2. Spania
  3. România
  4. Mauritius
  5. Japonia
  6. Malta
  7. Costa Rica
  8. Panama
  9. Republica Cehă
  10. Germania

Potrivit realizatorilor, România a ieșit pe locul trei la nivel internațional în ceea ce privește munca la distanță, în special datorită prețurilor sale foarte atrăgătoare și a faptului că are unul dintre cele mai mici costuri de trai, nu doar din Europa, ci din întreaga lume. De asemenea, România oferă prețuri avantajoase la închirieri auto și la hoteluri, în plus față de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiții foarte bune pentru călătorii interne. Nomazii digitali vor aprecia cu siguranță viteza excelentă a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare.
Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună țară din lume pentru a lucra de la distanță, obținând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundența de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital și mulți localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroși expați. Spania ocupă locul al doilea, în principal datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenței de spații de co-working și a vizelor pentru liberii profesioniști.
În România, Bucureștiul a fost desemnat drept cel mai avantajos oraș în care să lucrezi remote, capitala țării fiind, de altfel, considerată numărul 1 în lume, din acest punct de vedere. Un clasament realizat de Broadband Deals, care a luat drept criterii costul vieții, prezența Uber Eats sau Deliveroo, prețul unui laptop MacBook și viteza Internetului. Clasamentul nu a luat în calcul însă decât marile capitale ale lumii, astfel că Sibiul poate fi considerat un oraș și mai avantajos în comparație cu Bucureștiul. Costul vieții este mult mai redus, iar nivelul de infracționalitate, prezența unui aeroport, statutul de destinație turistică sunt criterii suplimentare care fac din Sibiu o posibilă atracție nu doar pentru turiștii de weekend, ci și pentru „nomazii digitali”, așa cum mai sunt cunoscuți programatorii și angajații din marile companii de IT care lucrează remote.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Diana Șoșoacă: Îl susțin pe Călin Georgescu dacă va ajuta S.O.S să ocupe Parlamentul și voi fi numită prim-ministru

Preşedintele Partidului S.O.S. România, eurodeputatul Diana Şoşoacă, a declarat, luni, că îl va susţine pe candidatul independent Călin Georgescu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect