Primăria Sibiu a dezvoltat două centre comunitare în cartierele Lazaret și Gușterița, unde seniorii pot socializa și primi consiliere. De asemenea, se continuă finanțarea Căminului pentru Persoane Vârstnice de pe str. G. Coșbuc, unde 80 de persoane primesc îngrijire.
“Pentru seniorii din Sibiu am creat 2 centre dedicate comunității în cartierul Lazaret și respectiv cartierul Gușterița. Aici pot socializa și pot primi consiliere. De asemenea, continuăm să finanțăm Căminul pentru persoane vârstnice de pe str. G. Coșbuc, unde 80 de persoane vârstnice sunt îngrijite. Pe lângă acestea, prin Direcția specializată, asigurăm diverse alte servicii sociale dedicate lor. Tot pentru vârstnicii noștri am inițiat un proiect pentru amenajarea unui Complex de servicii în zona Lacului Binder, care va include locuințe pentru seniorii independenți, cazare pentru cei dependenți și facilități pentru tratament și îngrijire, dar și pentru activități sociale și culturale. În prezent, se lucrează la documentația PUZ pentru acest proiect”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Serviciile sunt oferite de municipalitate, prin Direcția de Asistență Socială, persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care au domiciliul/reședința în municipiul Sibiu:
- Asistență la domiciliu prin intermediul Centrului de Servicii Comunitare pentru vârstnicii singuri, pentru ca aceștia să rămână în confortul propriei lor locuințe.
- Îngrijire informală la domiciliu, o opțiune adresată celor care îngrijesc vârstnici, în calitate de membrii ai familiei, rude, prieteni sau apropiați și care au nevoie de sprijin.
- Găzduire pe perioadă nedeterminată în Căminul pentru persoane vârstnice pe str. G. Coșbuc pentru cei care au nevoie de îngrijire și asistență pe termen lung
- Activități sociale și recreative la Clubul de zi pentru vârstnici de pe strada A. Șaguna sau în Centrul multifuncțional de servicii sociale, de pe strada Oțelarilor. Aici seniorii pot participa la diverse activități recreative, educaționale sau de voluntariat, care încurajează interacțiunea socială, oferindu-le acestora șansa de a contribui la binele altora și de a se simți utili și valorizați.
- Gratuitate la transportul public în comun, finanțată din bugetul local.
Informații suplimentare despre serviciile oferite persoanelor vârstnice sunt disponibile pe site-ul Direcției de Asistență Socială Sibiu https://asistentasociala.sibiu.ro/, la sediul acestei Direcții de pe b-dul Victoriei nr. 1-3, la nr. de telefon 0369/446441 sau la adresele de e-mail [email protected] sau [email protected].