3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

70 de companii încep să testeze săptămâna de lucru de 4 zile, în Marea Britanie

Cele mai citite

Peste 3.000 de angajaţi din 70 de companii din Marea Britanie vor testa timp de şase luni săptămâna de lucru de patru zile fără nicio pierdere la salariu, în ceea ce organizatorii susţin că este cel mai mare proiect pilot care are loc pe plan global, transmite DPA.
Firmele vor achita integral salariile angajaţilor care vor lucra 80% din timp, în schimbul angajamentului de a menţine o productivitate de cel puţin 100%. Testarea este organizată de 4 Day Week Global, în parteneriat cu organizaţiile Autonomy, the 4 Day Week UK Campaign şi cercetătorii de la Universităţile Cambridge, Oxford şi Boston College.
Companiile participante furnizează produse şi servicii variind de la educaţie la consultanţă la locul de muncă. Cercetătorii vor lucra împreună cu fiecare organizaţie implicată pentru a măsura impactul asupra productivităţii şi al bunăstării angajaţilor, precum şi impactul asupra mediului şi al egalităţii de gen.
„Marea Britanie este pe creasta valului impulsului global din spatele săptămânii de lucru de patru zile. În condiţiile în care am ieşit din pandemie, din ce în ce mai multe companii recunosc că noua frontieră a concurenţei este calitatea vieţii, iar reducerea numărului de ore de muncă le va da un avantaj competitiv”, a afirmat Joe O’Connor, directorul general al 4 Day Week Global.
La rândul său, Juliet Schor, profesor de sociologie la Boston College, a susţinut că va fi analizat modul în care angajaţii răspund la ziua liberă suplimentară, în ceea ce priveşte stresul şi epuizarea, satisfacţia privind viaţa şi locul de muncă, sănătatea, somnul, consumul de energie, călătoriile şi multe aspecte ale vieţii.
„În general, săptămâna de lucru de patru zile este considerată ca având trei avantaje: ajută angajaţii, companiile şi mediul. Cercetările noastre vor analiza toate aceste aspecte”, a adăugat ea.
Un studiu efectuat în Islanda, ţară care a introdus reguli care impun reducerea programului de lucru cu trei până la cinci ore pe săptămână la acelaşi salariu, a ajuns la concluzia că angajaţii şi-au menţinut productivitatea chiar dacă au muncit mai puţin. (AGERPRES)

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect