Uniunea Europeană se poate mândri acum cu o clădire de apartamente de o înălțime amețitoare, așa cum sunt și prețurile acestor apartamente. Constructorii au finalizat în Spania cel mai înalt imobil de apartamente, care are două turnuri gemene, conectate între ele, la partea superioară.
Noile turnuri gemene din Benidorm, botezate Intempo, sunt în acest moment cea mai înaltă clădire de apartamente din Europa (dacă nu luăm în calcul Rusia), cu o înălțime de 187 de metri. Lucrările de construcție au durat aproape 17 ani, însă ele s-au finalizat acum și apartamentele pot fi date în primire. Clădirea a fost dotată cu un lift care te duce până la etajul 47 în mai puțin de un minut. Viteza cu care urcă este de 4,2 metri pe secundă, fiind astfel cel mai rapid lift din Spania. Printre detaliile impresionante ale acestei clădiri se numără structura care leagă cele două turnuri la partea superioară, având forma unui diamant.
Prețul unui penthouse această nouă clădire este de 2 milioane euro, în timp ce în restul clădirii cel mai ieftin apartament costă 257.000 euro. Având în vedere înălțime construcției, turnul poate concura acum cu cele din Manhattan sau Hong Kong.
Intenția autorităților este ca stațiunea Benidorm, situată în celebra zonă turstică Costa Blanca, să devină un fel de Miami al Mediteranei, numărul blocurilor de tip zgârie nori fiind deja foarte mare. Intempo le domină în acest moment pe toate, dar înălțimea sa este departe de cele ale celor mai înalte clădiri de apartamente din lume. Primele trei se află în New York și depășesc 400 de metri, iar următoarele trei se găsesc în Dubai, având de asemenea în jur de 400 de metri. Alte zeci de clădiri de apartamente din SUA sau Asia sunt cu mult mai înalte decât turnurile gemene din Benidorm.
Agenția care se ocupă de imobil a declarat că a vândut deja 100 de apartamente din cele 256 câte are clădirea. Zonele din care provin noii proprietari de apartamente din Intempo sunt preponderant din Europa. 60% dunt spanioli, iar restul de 40% se împarte între ruși, scandinavi, germani și belgieni. Britanicii, deși reprezintă 40% din vizitatorii stațiunii Benidorm, nu s-au înghesuit să achiziționeze un spațiu în noua clădire.