Parlamentul European (PE) a lansat luni dimineaţă videoclipul de promovare a alegerilor europene din 6-9 iunie, în cadrul celei de a doua etape a campaniei sale de comunicare care se desfăşoară sub sloganul „Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”.
Între 6 şi 9 iunie 2024, peste 370 de milioane de persoane din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt chemate să voteze la alegerile europene.
PE a lansat luni a doua etapă a strategiei sale de comunicare care se desfăşoară sub sloganul „Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine” şi are drept obiectiv să-i încurajeze pe cetăţenii europeni să voteze.
Potrivit PE, această a doua etapă a campaniei de comunicare în perspectiva alegerilor va include evenimente mass-media, comunicări online, implicarea unor parteneri publici şi privaţi, iniţiative de mobilizare a comunităţilor şi programe educaţionale special concepute pentru a rezona cu oamenii din întreaga Uniune Europeană.
Videoclipul de patru minute cu mesajul „Foloseşte-ţi votul”, care conţine mărturii ale unor persoane vârstnice din mai multe ţări ale Uniunii, se înscrie printre demersurile acestei campanii de comunicare.
În videoclip, persoanele vârstnice le transmit generaţiilor următoare poveştile lor de viaţă despre democraţie şi insistă că acest drept democratic nu poate fi considerat un dat.
Videoclipul „Foloseşte-ţi votul” şi nouă versiuni adaptate pentru televiziune, cinema, radio şi reţelele sociale sunt distribuite în toate statele membre începând de luni, 29 aprilie.
Videoclipul de patru minute conţine mărturii ale unor persoane vârstnice din zece ţări ale Uniunii Europene: România, Franţa, Finlanda, Cehia, Germania, Spania, Letonia, Italia, Olanda şi Polonia. Filmările au avut loc la Pavilionul Langelinie din Copenhaga, Danemarca, pe 17 şi 18 ianuarie acest an.
Videoclipurile vor fi încărcate pe site-ul de internet al Parlamentului European privind alegerile şi pe canalul de YouTube al Biroului Parlamentului European în România.
Filmul este subtitrat/dublat în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE, precum şi în unele limbi regionale.
Cu scopul de a face filmul cât mai accesibil posibil, din filmul de 4 minute au fost adaptate o versiune cu transcriere, o versiune cu descriere audio şi o versiune cu limbaj internaţional al semnelor.
SURSĂ VIDEO: Agerpres