fbpx
Acum citesti:
Biroul Electoral Central a respins înscrierea Alianței 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare
Intreg articolul 2 minute de lectura

Biroul Electoral Central a respins înscrierea Alianței 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare

Partidul PLUS, condus de Dacian Cioloș, a anunțat că Biroul Electoral Central a respins cererea de înscriere a Alianței 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare, sub pretextul că președinții celor două formațiuni nu figurează în Registrul Partidelor Politice.

PLUS a transmis un comunicat prin care precizează că Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în februarie 2019. „Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România.” se arată în comunicatul PLUS.

Reprezentanții Alianței USR PLUS susțin că au depus documente la BEC, dar nu au fost luate în considerare. „Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianța 2020 USR PLUS, de „Fără Penali“, de „Oameni Noi“, de tot ceea ce înseamnă această Alianță și de toate speranțele care sunt legate de ea.”

Dacă decizia va rămâne definitivă, cele două partide nu vor putea participa la alegerile europarlamentare din 26 mai, deși au reușit să strângă 200.000 de semnături, atât cât este prevăzut de lege.

PLUS și USR vor contesta decizia la ÎCCJ, unde vor putea să beneficieze de o schimbare a situației. În caz contrar, cele două partide ar putea candida separat în alegeri.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.