8.1 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Primul deces de coronavirus în România, la Craiova: Bărbatul era bolnav de cancer în stadiul terminal

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Primul pacient din România decedat în urma infecției cu coronavirus a fost anunțat oficial . Este vorba despre un bărbat care suferea și de cancer și care s-a infectat, cel mai probabil, în Franța. El s-a întors din această țară în 6 martie, într-o stare gravă, și a fost internat în spital, la reanimare.
„A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 în 18 martie, la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.
Managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a declarat postului național de televiziune că pacientul „nu avea nicio manifestare legată de acest virus”: „El a murit de cancer, nu de coronavirus”. De altfel, și medicii din Craiova declaraseră anterior că bărbatul era într-o stare foarte proastă încă de la internarea în România și au anticipat că „probabil va fi primul deces de coronavirus din România”.
Potrivit informării făcute sâmbătă, la ora 13.00, de Grupul de Comunicare strategică, numărul bolnaviolor de coronavirus a ajun la 367, dintre care 52 sunt vindecați și externați – 36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Încep înscrierile pentru școlile de poliție

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect