Connect with us

Fapt Divers

FOTO & VIDEO Urșii au pus stăpânire pe Transfăgărășanul abandonat de oameni

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Mai multe imagini cu urși care circulă liberi ne-au fost trimise de un cititor care este nevoit să circule pe Transfăgărășan, prin natura meseriei. Frumusețea acestor animale sălbatice este indiscutabilă, iar libertatea pe care o au acum în această perioadă se pare că i-a determinat să-și recupereze pădurea pierdută în războiul cu oamenii.

Urșii carpatini au ieșit de mult din hibernare și acum încep să facă traseele obișnuite din fiecare sezon, fie pentru împerechere, fie pentru a-și găsi hrana. Pe Transfăgărșan, până la deschiderea drumului pentru circulația publică, circulația urșilor este una normală. Acum, acest lucru se petrece și pe porțiunea până la cascadă, date fiind restricțiile de circulație.

Cei care circulă pe această porțiune cu treabă, au ocazia să surprindă familiile de urși care folosesc asfaltul pentru a-și croi drum mai rapid dintr-o parte în alta a pădurii. Odată ce restricțiile de circulație vor fi ridicate, ei se vor îndepărta și vor intra în adâncul pădurii, pentru a sta cât mai departe de om. Vor reveni atunci când frigul le va face dificilă găsirea hranei.

Urșii obișnuiesc să parcurgă zeci și chiar și sute de kilometri într-un sezon, pentru a-și căuta perechea, pentru a-și găsi hrana sau pur și simplu pentru a-și găsi un bârlog potrivit pentru hibernare.

PUBLICITATE

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ