4.1 C
Sibiu
marți, martie 19, 2024

Unde au fost depistate cazuri noi de coronavirus în Sibiu: la azilul de bătrâni și la primăria Șura Mare

Cele mai citite

În județul Sibiu au fost depistate alte 11 noi cazuri de coronavirus, în urma simptomelor reclamate de persoanele în cauză sau în urma anchetelor epidemiologice pe baza cazurilor anterioare. Astfel au fost depista și un caz în cadrul unui azil de vârstnici din orașul Sibiu, dar și un angajat al unei primării din oraș.
Datele oficiale transmise de autoritățile din Sibiu arată că în acest moment mai sunt în spitale 163 de pacienți COVID-19, dintr-un total de 470 de cazuri depistate de la debutul acestor teste în România. Față de ieri, au apărut 11 cazuri noi, pe teriotriul județului, dintre care două cazuri care merită semnalate sunt cele ale unui vârstinc de la căminul din Sibiu și cel al unui angajat al primăriei din Șura Mare.
La Căminul pentru persoane vârstnice din Sibiu, „Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică. Din informațiile raportate până la această oră au fost testați toți beneficiarii și angajații centrului, care au primit rezultate negative. De asemenea s-a constatat că s-au respectat toate măsurile de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 încă de la debutul pandemiei”, transmite Prefectura.
În privința primăriei, aceeași instituție precizează: „În cadrul unei primării din județul Sibiu, a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2 o persoană, angajată a primăriei. Ca urmare, DSP Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică, urmând să testeze un număr de 15 persoane, angajate ale primăriei, pentru care s-a dispus măsura izolării preventive. De asemenea activitatea cu publicul a fost temporar suspendată. În funcție de rezultatele anchetei epidemiologice se va stabili și momentul în care aceasta se va relua.”
Până acum, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3853 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 470 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 442 adulți și 29 copii) și 1975 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 269 de persoane, iar 38 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.
După repatrierea românilor care au revenit în țară după 15 mai, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 769 persoane izolate și 189 persoane în carantină.
Totalul pacienților aflați în Spitalul Județean este de 147, din care 4 sunt pe secția ATI, iar totalul copiilor infectați este de 16 toți fiind internați în cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu.
 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunțul transmis de ANM

Vremea se va răci în toate regiunile în următoarele două zile, urmând ca, până la finalul acestei săptămâni, temperaturile...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect