5.8 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Deocamdată, municipiul Sibiul nu intră în carantină. Se așteaptă avizul de la INSP

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Municipiul Sibiu nu va intra în carantină, a anunțat subprefectul Rareș Macrea în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. „Această decizie nu ne aparține nouă”, a spus subprefectul. Autoritățile locale au precizat însă că au făcut o analiză de risc și au trimis o propunere Institutului Național de Statistică în vederea carantinării municipiului Sibiu și a altor localități din județ.

Subprefectul Rareș Macrea a ținut să precizeze, în deschiderea ședinței CJSU din această seară, că pe ordinea de zi nu se află „decizia de a carantina municipiul Sibiu”. „Menționez că această decizie nu ne aparține nouă, ci aparține comandantului acțiunii, respectiv DSU”, a spus subprefectul.
În cadrul ședinței, directorul DSP, Gabriel Budescu, a precizat că instituția pe care o conduce a transmis Institutului Național de Sănătate Publică spre avizare propuneri de carantină și o serie de măsuri suplimentare pentru patru localități din județ.
„Luăm în calcul acest lucru (nr. carantinarea municipiului Sibiu). Specialiștii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluție culminantă de la Sibiu. Carantinarea este una dintre opțiuni, numai că nu o vom lua noi, aici. Propunerile sunt de ordin absolut tehnic și le face DSP-ul. Direcția de Sănătate Publică a făcut o analiză de risc pentru anumite localități din județul Sibiu și a trimis-o la centrul național de sănătate publică pentru a primi un aviz. În momentul când vom primi acesl aviz, sigur că da, vom trece la aplicarea acelor măsuri”, a spus directorul DSP.
Prin această analiză de risc se propune carantinarea municipiului Sibiu, a satului Șelimbăr, precum și a orașelor Cisnădie și Tălmaciu, a precizat Gabriel Budescu. O decizie în acest sens va fi luată vineri, în prezența secretarului de stat Raed Arafat.

„În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în cadrul căreia se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

De asemenea, în cadrul ședinței CJSU s-a discutat despre necesitatea implicării serviciilor private de ambulanță în operațiunile de recoltare probe în vederea efectuării testării SARS CoV-2, de transfer între spitale și externare a pacienților confirmați pozitiv cu SARS COv-2. În acest sens, s-a stabilit transmiterea unei solicitări către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru analizarea posibilității decontării acestor servicii.

Sibiul, în continuare pe primul loc în țară la rata infectărilor
Județul Sibiu se află, pentru a treia zi consecutiv, pe primul loc în România privind rata de infectare COVID-19, care astăzi a atins 7.19/ mia de locuitori.
 
https://sibiu100.ro/sanatate/209427-sibiul-in-continuare-pe-primul-loc-in-tara-la-rata-de-infectare-covid/
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Furturi uriașe de gaze și energie electrică. Un bărbat a murit electrocutat

Inspecția energetică, structură specializată din cadrul Delgaz Grid, a identificat în primul trimestru din acest an un număr de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect