0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Unde putem duce copiii să se bălăcească în vacanța de săptămâna viitoare? Harta aquapark-urilor indoor din România, alternativă la schi pentru vacanța copiilor

Cele mai citite

Sibiul nu are niciun aquapark, așa că opțiunea copiilor pentru acest gen de petrecere a timpului liber în apropiata vacanță de săptămâna viitoare (cunoscută îndeosebi ca ”vacanța de schi”) este una total irealizabilă. Nu stau mai bine la acest capitol nici județele învecinate.

Potrivit clubulcopiilor.ro, în România există doar 9 aquapark-uri indoor și acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni, cum ar fi Moldova sau Dobrogea, sau în aproprierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța.

Muntele ca destinație de vacanță în această perioadă e ales în continuare de o minoritate, chiar dacă sporturile de iarnă au crescut în popularitate în România. Lipsa zăpezii, precum și costul ridicat pe care-l presupune practicarea unui sport de iarnă, țin mulți români departe de pârtii.

O alternativă bună pentru vacanța de schi o reprezintă o vizită la un aquapark. Copiilor le place bălăceala și dacă aceasta vine la pachet cu tobogane și alte distracții specifice unui aquapark, atunci se anunță o distracție pe cinste.

Clubul Copiilor (www.clubulcopiilor.ro) a creat o hartă cu toate aquapark-urile de interior din țară și a calculat costul de intrare pentru o zi intreagă pentru o familie cu un copil. Chiar dacă mai multe locații din țară se prezintă drept aquapark-uri, au fost selectate doar acele locații care, pe langă diverse bazine de înot și relaxare, oferă și cea mai căutată distracție pentru cei mici: toboganele cu apă.

Foto: www.clubulcopiilor.ro

Unde sunt cele mai apropiate aquapark-uri indoor pentru sibieni și cât costă accesul

Oradea, împreună cu localitatea învecinată Sânmartin, este orașul cu cele mai multe aquapark-uri indoor din țară. În schimb, Bucureștiul are cel mai mare aquapark indoor din țara – Therme București, care are o suprafață indoor de 30,000 de metri pătrați.

Cel mai accesibil parc acvatic indoor din țară pentru sibieni este la Deva. La Aqualand Deva, un bilet pentru 2 adulți și un copil costă 130 RON pentru o zi întreagă. La o distanță aproximativ rezonabilă să află Paradisul Acvatic din Brașov, unde se plătește 210 RON pentru o zi de acces pe familie. Prețul este puțin mai mare decât la Aqua Park President Oradea, care are un preț al biletului de 170 de RON pentru o familie cu un copil. La polul opus, cel mai scump aquapark este Felixarium din Oradea, unde intrarea pentru o familie costă 325 RON, urmat îndeaproape de Therme București, cu un preț de intrare de 323 RON.

Foto: www.clubulcopiilor.ro

Comparație cu Europa

Prețurile din România sunt similare cu cele din țările din apropierea noastră – Polonia și Ungaria –, ultima dintre acestea fiind o populară destinație de turism balnear pentru locuitorii din vestul țării.

Acestora li se adaugă Austria, Italia sau Germania, destinații turistice de iarnă preferate de români, însă prețurile acestor destinații sunt, în schimb, semnificativ mai mari. De exemplu, costul intrării la Therme Erding, un aquapark indoor din Germania, operat sub sigla aceluiași operator ca cel din București, este aproape de trei ori mai mare decât la cel din capitala României.

Foto: www.clubulcopiilor.ro

Ce opțiuni de piscină publică ai în Sibiu. Olimpia, un eșec cu recidivă

Pentru sibienii care se mulțumesc totuși cu o bălăceală la strandurile sau spațiile dedicate de interior, prețurile pentru o familie cu un copil, pentru o zi, sunt:

Baia Populară – 200 lei

Aria Măgura Cisnădie – 175 (în cursul săptămânii), 205 (sâmbătă, duminică și sărbători legale)

Aria Sibiu – 175 (în cursul săptămânii), 205 (sâmbătă, duminică și sărbători legale)

Hermanns Hotel Sibiu – 345

Mercure Sibiu Arsenal – 225

The Spa Hilton – 237, 5 (95 lei adult, 50 % reducere pentru copii)

Bazinul Olimpia, cel mai mare bazin de înot din judeţul Sibiu, aflat în administrarea Clubului Sportiv Municipal Sibiu, se află într-o stare deplorabilă. De câţiva ani, bazinul a fost închis și nici nu există indicii concrete că lucrurile se vor schimba prea curând. Reabilitarea a fost începută, cel puţin la nivel de documentaţie, de către Ministerul Tineretului şi Sportului, iar în cele din urmă proiectul a fost transferat către Compania Naţională de Investiţii. În acest moment, proiectul de reabilitare se află la Compania Naţională de Investiţii – CNI, care s-a cantonat în pregătrirea licitaţiei de execuţie. Deci sibienii mai au de așteptat până vor avea posibilitatea de a-și duce copiii pentru câteva momente de relaxare, la emblematicul Bazin Olimpia.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect