26.2 C
Sibiu
joi, iunie 27, 2024

FITS, 22 iunie, a doua zi: Procesul lui Kafka, dansuri africane, un concert de orgă și zece spectacole cu acces liber

Publicitate

Cele mai citite

Cea de-a doua zi de FITS aduce în fața publicului Procesul lui Kafka, dansuri africane, un concert de orgă, dar și zece spectacole cu acces liber, plus multe alte surprize.

Recomandări de spectacole din 22 iunie:

· Alegerea – este o parabolă prin care Majestățile lor Regele Mihai I și Regina Ana traduc sentimentele unei lumi în derivă

· Cvartet Kairós – Trupă de etno-jazz al căror stil este ancorat în peisajul sonor mediteraneean.

· DinDor’NdoR – O coregrafie materializată și printr-o serie de accesorii-metafore.

·  Soră-sa (online) – un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță.

· Procesul – Povestea lui Joseph Kafka este povestea noastră zilnică în care, de multe ori, ne lăsăm copleșiți de întrebările viitorului.

· Concert de orgă – Ștefan Donner – Sensibil și poetic – genul de muzică ce depășește orice granițe sau gusturi.

·Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal – În 1953un scriitor este trimis la spitalul de boli mintale din Moscova pentru a-i converti pe pacienți folosind „arta și literatura”.

· Prometheus. Beginnings. Un spectacol de dans inspirat de piesele dramaturgului berlinez Kevin Rittberger (spectacol indoor cu acces gratuit)

 Recomandări de spectacole cu acces liber:

·Ghici, poveste, ce-i?Spectacolul lansează o provocare celor mici. Mai cunosc ei oare poveștile românești?

·The Gipsy MarionettistUn spectacol captivant și simbolic dezvăluie relațiile de familie prin intermediul sforilor mânuite cu o mare îndemânare.

· Fără complexeUmorul și poezia sunt principiile de bază ale spectacolelor Colbok

· Zborul–  O paradă excepțională în care ni se dezvăluie o lume imaginară: personaje bizare, păsări rare și maiestuoase, ne invită la dans într-un zbor fantastic pe acorduri de pop-rock.

·Parada cercetașilor maltezi – O trupa vine în completarea activităților principale ale cercetașilor, permițându-le membrilor să lucreze în echipă, să își respecte angajamentele, să își dezvolte abilitățile muzicale, să aibă un hobby util și să capete încredere.

·Călători printre amintiri – Un spectacol care spune povestea a patru vârstnici călători, într-un univers de obiecte suspendate.

·Ciudați și colorați – Orice loc poate deveni un spațiu de joc, atât timp cât ne oferă un pretext pentru o intervenție stradală impresionantă.

·Dansul măștilor – Acest spectacol de balet colorat încearcă să păstreze esența artei africane, culorile, formele si simplitatea.

·TRASH! – Un spectacol plin de voie bună care combină reciclarea cu percuția, mișcarea și umorul.

·Pe urmele lui Moby Dick – o adevărată odisee urbană a căpitanului Ahab în urmărirea faimosului cetaceu .

Despre spectacole

Alegerea – este o parabola prin care Majestățile lor Regele Mihai I și Regina Ana traduc sentimentele unei lumi în derive

De:  Majestățile Lor Regele Mihai I & Regina Ana
Regie: Alexandru Boureanu & Raluca Păun
România
Sinagoga, ora 17:00 și ora 22:00

Scrisă în 1960, la Versoix (Elveția) piesa „Alegerea” este parabola prin care Majestățile lor Regele Mihai I și Regina Ana traduc sentimentele unei lumi în derivă. Lupta dintre Bine și Rău se poartă cu măști și cu viclenia specifică personajelor care ies din mantaua lui Iago: Amar și Ușurință sunt fețele aceleiași medalii, una coruptă care înfățișează în dublă efigie venalitatea umană. Unul vorbește în numele… leninismului violent, celălalt în numele plăcerii, al unui hedonism care se dispensează de ideologie. Pus în fața unei alegeri esențiale, pentru ce va opta Omul?

 „Un concept modern, o scenografie compatibilă și o muzică ce intensifică cu precizie căutările disperate ale personajelor, puse în fața alegerii destinului omenirii.” (Ana Paraschivescu)
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză
Durata: 1h
Prețul unui bilet la acest spectacol începe de la 50 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/alegerea

Cvartet Kairós – O Trupă de etno-jazz al căror stil este ancorat în peisajul sonor mediteraneean
De: West Wave Productions
Portugalia
Biserica Evanghelică Sf. Ioan, ora 18:00

Kairós este o trupă de etno-jazz al căror stil este ancorat în peisajul sonor mediteraneean. Cvartetul este compus din Ruben Monteiro, autor al unor compoziții evocatoare și înălțătoare la oud și baglama, Carla Costa, cu a sa expresivitate sensibilă și emoționantă la ney, acompaniați de Christian Marr la chitară bas fără taste și Tiago Santos la tobe. Muzica lor este inspirată de spiritualitatea și culturile antice – ale Asiei Centrale și ale țărilor din jurul Mediteranei, iar elementele centrale ale albumului sunt câteva dintre cele mai vechi instrumente muzicale din lume.

Durata: 55min
Prețul unui bilet la acest spectacol începe de la 40 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/cvartet-kair-s

DinDor’NdoR – O coregrafie materializată și printr-o serie de accesorii-metafore.
Regia: Gigi Căciuleanu
România
Fabrica de Cultură – UniCredit – Sala „Eugenio Barba” , ora 19:00

DinDor’NdoR – Muzica lui Dan Dediu, m-a inspirat în compunerea unei “lumi” în care trupurile (femei, bărbați, cupluri, grupuri) evoluează într-un spațiu scenografic inventat, și realizat ca și costumele, de Viorica Petrovici.
 
DinDor’NdoR – O coregrafie traversată de ideea că fiecare dansatoare / dansator reprezintă o complexă geometrie a trupului, înscrisă într-un soi de matematică spațială (structuri, forme și/sau simboluri) materializată și printr-o serie de accesorii-metafore.

Remarcabil. Un spectacol coregrafic tandru și delicat, în care te pierzi cu aceeași admirație cu care ai contempla o pictură
Durata: 1h 10min
Prețul unui bilet la acest spectacol începe de la 50 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/dindor-ndor

Soră-sa (online) – un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță
De: Lot Vekemans
Regia: Hunor Horváth
România

Cunoaștem deja povestea Antigonei și a destinului său tragic în lupta de a își afirma propriile convingeri. Însă prea puțini știu povestea surorii sale, Ismena – cea care, încercând să evite blestemul ce i-a secerat familia, rămâne singură să deplângă moartea celor dragi. Într-o confesiune dezarmantă, Ismena vine, așadar, să-și spună propria versiune. Ismena, adică Soră-sa, cea care supraviețuiește pentru a vedea cum toată fericirea ei nu este decât o farsă în mâna zeilor. Cu tandrețe și sinceritate, Cristina Ragos ne oferă, sub îndrumarea regizorului Hunor Horváth, un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță, dar și despre fragilitatea unei lumi care, în fața setei de putere, își pierde propria umanitate.
 

Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză
Durată: 1h
Prețul unui bilet la acest este de 30 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/sor–sa–online-

Procesul – Povestea lui Joseph Kafka este povestea noastră zilnică în care de multe ori ne lăsăm copleșiți de întrebările viitorului
De: Franz Kafka
Regia: Botond Nagy
România
Sala mare TNRS, ora 22:00

Într-o lume atât de tulbure, de multe ori putem avea senzația că trăim într-o simulare. Că viața noastră nu este nimic altceva decât un maraton într-un labirint unde ne definim religia, destinul, dragostea, visele, ca pe niște băncuțe de odihnă. Uneori ne mai oprim.  Procesul lui Kafka surprinde sentimentul suprarealist de a fi suspendat între un vis și o amintire îndepărtată. Povestea lui Joseph K traversează teme de timp, stări de vis, viața de apoi, vindecare și conștiință. Povestea lui Joseph K este povestea noastră zilnică în care de multe ori ne lăsăm copleșiți de întrebările viitorului.

Readaptarea celebrului roman semnat de Kafka repune în discuție raporturile interumane contemporane, într-un spectacol dinamic și memorabil despre alienare și absurditatea cotidiană.
Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză
Durata: 1h 30min
Prețul unui bilet la acest spectacol începe de la 50 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/procesul

Ghici, poveste, ce-i? – Spectacolul lansează o provocare celor mici. Mai cunosc ei oare poveștile românești?
Regia: Marian Râlea
România
Parcul Sub Arini, ora 11:00

Devenită tradiție, secțiunea „Joc, Copilărie, Teatru” transformă de 22 de ani Parcul Sub Arini într-un tărâm magic al poveștilor. Aici întâmpinați de Magicianul poveștilor Marian Râlea, copiii mici, dar și părinții lor se joacă de-a teatrul împreună.Spectacolul „Ghici, poveste, ce-i?” lansează o provocare celor mici. Mai cunosc ei oare poveștile românești? Personaje surpriză își vor face apariția și vor oferi premii celor mai iscusiți povestitori. Unele poate că s-au rătăcit și nu mai își găsesc povestea. Micuții spectatori vor deveni ei înșiși eroi de poveste și vor descoperi bucuria teatrului prin joc.

Durata: 2h
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/ghici–poveste–ce-i-

The Gipsy Marionettist – Un spectacol captivant și simbolic dezvăluie relațiile de familie prin intermediul sforilor mânuite cu o mare îndemânare
Regia: Rasid Nikolic
Bosnia și Herțegovina, Italia
Richiș, ora 12:00
Bastionul Soldisch, ora 19:30

Fiecare marionetă, care a fost făcută manual și reprezintă membrii familiei artistului, creează o atmosferă specifică și o imagine vizuală diferită. Pe măsură ce sforile se întind, zâmbetele răsar pe chipurile oamenilor. Acest spectacol captivant și simbolic dezvăluie relațiile de familie prin intermediul sforilor mânuite cu o mare îndemânare. Rasid Nikolic reface traseul unei călătorii curajoase, din fosta Iugoslavie aflată în război până în Italia. Un schelet entuziasmat și nerăbdător, un tigru amabil, dar înfometat, o dansatoare din buric și multe alte personaje fac deliciul spectatorilor, de la mic la mare..

Durata: 40 minute
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație
: https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/the-gipsy-marionettist

Fără complexe – Umorul și poezia sunt principiile de bază ale spectacolelor Colbok
De Cie Colbok
Franța
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 12:15

Fondată în 1997, compania Colbok se inspiră din momentele zbuciumate al vieții contemporane pentru a proteja arta spectacolelor de stradă și cea a teatrului popular, care pun un accent deosebit pe interacțiunea cu publicul. Orice loc poate deveni un spațiu de joc, atât timp cât oferă un pretext pentru o intervenție stradală impresionantă. Umorul și poezia sunt principiile de bază ale spectacolelor companiei. Universalitatea râsului dirijează dorința artiștilor de a-și împărtăși creațiile cu lumea întreagă și îi încurajează să le transforme în momente care îi amuză și îi exasperează pe spectatori, făcându-le viața de zi cu zi mai haioasă, mai poetică, mai plăcută.

Durata: 30-45 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/f-r–complexe

Zborul – O paradă excepțională în care ni se dezvăluie o lume imaginară: personaje bizare, păsări rare și maiestuoase, ne invită la dans într-un zbor fantastic pe acorduri de pop-rock
De: Remue Menage
Franța
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 12:30

„Zborul” este o experiență inedită, o invitație de a privi străzile dintr-o altă perspectivă. O paradă excepțională în care ni se dezvăluie o lume imaginară: personaje bizare, păsări rare și maiestuoase, ne invită la dans într-un zbor fantastic pe acorduri de pop-rock. Mișcarea este elementul central al acestui spectacol de proporții – este nucleul coregrafiei și al simbolismului din spatele obiectelor însuflețite. Cerul și pământul se contopesc. Lumea se mișcă sub picioarele noastre. Ne lăsăm în voia amețelii, eliberați ca într-un zbor.

Durata: 50 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație
: https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/zborul

Parada cercetașilor maltezi – O trupa vine în completarea activităților principale ale cercetașilor, permițându-le membrilor să lucreze în echipă, să își respecte angajamentele, să își dezvolte abilitățile muzicale, să aibă un hobby util și să capete încredere
De: Marsa Scouts Pipes & Drums
Malta
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 18:30 și 20:50

Fondat în 1929, grupul Marsa Scouts face parte din Asociația Cercetașilor din Malta. Trupa vine în completarea activităților principale ale cercetașilor, permițându-le membrilor să lucreze în echipă, să își respecte angajamentele, să își dezvolte abilitățile muzicale, să aibă un hobby util și să capete încredere. Uniforma acestora este o combinație între uniforma Asociației Cercetașilor din Malta și costumul tradițional scoțian. Modelul tartanului purtat de către trupă a fost conceput special pentru aceasta, având culorile tradiționale ale grupului.

Durata: 30-45 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/parada-cerceta-ilor-maltezi

Concert de orgă – Stefan Donner – Sensibil și poetic – genul de muzică ce depășește orice granițe sau gusturi
De: Stefan Donner
Austria
Biserica Evanghelică din Cristian, ora 16:00

Organistul vienez Stefan Donner va susține două recitaluri de orgă în cadrul celei de-a 31-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în iunie 2024, fiind prima sa apariție la FITS. Dl Donner se va întoarce în România pentru a susține două alte serii de concerte la Brașov (13 iulie) și Mediaș (15 iulie).

Durata: 1 h
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/concert-de-org–-stefan-donner

Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal – In 1953 un scriitor este trimis la spitalul de boli mintale din Moscova pentru a-i converti pe pacienți folosind „arta și literatura”
De: Matei Vișniec
Regia: Cosmin Chivu
Spania
Sala Cavas a Universității ”Lucian Blaga” Sibiu, ora 17:00

Acțiunea are loc la spitalul de boli mintale din Moscova în 1953, cu câteva săptămâni înainte de moartea lui Iosif Stalin. Un scriitor este trimis la acest spital pentru a-i converti pe pacienți folosind  „arta și literatura”. Acesta le spune istoria comunismului, astfel încât să o înțeleagă… și să fie salvați de viziunea utopică a viitorului. Scriitorul își începe istorisirea precum un povestitor subversiv, adresându-li-se ca unor copii și povestind evenimentele cu toate absurditățile lor. Scena finală ni-l dezvăluie pe Stalin rătăcind pe la ferestrele spitalului. Să fie o nălucă sau un pacient?

Spectacol prezentat în limba engleză, cu traducere în limba română
Durata: 1h 20min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/istoria-comunismului-povestit–pentru-bolnavii-mintal

Călători printre amintiri – Un spectacol care spune povestea a patru vârstnici călători, într-un univers de obiecte suspendate
Un spectacol de: Pedro Leal
Portugalia
Parcul Astra, ora 18:00 

Un spectacol care spune povestea a patru vârstnici călători, într-un univers de obiecte suspendate. Pășind printre amintirile trecutului ce le învăluie viețile, aceștia descoperă un nou itinerariu – o instalație de interferențe poetice, care explorează în spațiul comun tot ce are acesta mai de preț: o multitudine de senzații și simțuri. Marcată de unicitatea mediului care o înconjoară, această instalație se scutură de praful uitării și se transformă într-un spațiu efemer al contemplării.

Durata: 40 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/c-l-tori-printre-amintiri

Ciudați și colorați – Orice loc poate deveni un spațiu de joc, atât timp cât ne oferă un pretext pentru o intervenție stradală impresionantă
De: Cie Colbok
Franța
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 19:45

Fondată în 1997, compania Colbok se inspiră din momentele zbuciumate al vieții contemporane pentru a proteja arta spectacolelor de stradă și cea a teatrului popular, care pun un accent deosebit pe interacțiunea cu publicul. Orice loc poate deveni un spațiu de joc, atât timp cât ne oferă un pretext pentru o intervenție stradală impresionantă. Umorul și poezia sunt principiile de bază ale spectacolelor noastre. Universalitatea râsului ne dirijează dorința de a ne împărtăși creațiile cu lumea întreagă și ne încurajează să transformăm momentele care ne amuză și ne exasperează, pentru a face viața de zi cu zi mai haioasă, mai poetică, mai plăcută.

Durata: 30 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/ciuda-i–i-colora-i

Dansul măștilor – Acest spectacol de balet colorat încearcă să păstreze esența artei africane, culorile, formele si simplitatea
De: Masters Ballet
Spania
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 19:00

Acest spectacol de balet colorat încearcă să păstreze esența artei africane, culorile, formele, simplitatea și absența elementelor pur decorative – toate acestea se combină pentru a crea un peisaj ludic și fascinant care să transmită plăcerea și bucuria de a trăi. Toate măștile sunt creații originale ale Masters Ballet, precum este și coregrafia inspirată de dansurile tradiționale burundeze, iar muzica a fost compusă de ansamblul de percuție Bakutem/Chechu Obrer. Pe lângă faptul că sunt elemente de o frumusețe ornamentală inedită, măștile sunt un simbol al protecției spirituale, având o puternică încărcătură religioasă care presupune alungarea spiritelor strămoșilor și a sufletelor pierdute.

Durata: 30 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/dansul-m–tilor

TRASH! – Un spectacol plin de voie bună care combină reciclarea cu percuția, mișcarea și umorul
De: YLLANA & TRASH THE COMPANY
Spania
Piața Habermann, ora 19:40 și 22:15

„O nebunie muzicală!” este un spectacol plin de voie bună care combină reciclarea cu percuția, mișcarea și umorul. Show-ul are loc într-un centru de reciclare, unde patru muncitori creativi dau o nouă șansă deșeurilor și arată publicului excesul provocat de consumerismul societății de azi. Butelii de gaz, umbrele, mingi, truse de scule, claxoane, saci de gunoi… Băieții aceștia pot transforma orice într-un număr muzical animat și plin de umor. Fiți pe fază! Talentul lor trăsnit e contagios. Un spectacol de familie, un spectacol pentru toată lumea.

Durata: 45 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/trash-

Pe urmele lui Moby Dick – o adevărată odisee urbană a căpitanului Ahab în urmărirea faimosului cetaceu
De: Regia: Frédérique ESPITALIER, Isadora SANCHEZ
Franța
Piața Mare, ora 21:30

 „Pe urmele lui Moby Dick” prezintă o adevărată odisee urbană a căpitanului Ahab în urmărirea faimosului cetaceu. Cu această producție, Compagnie CPPP a adaptat bestseller-ul „Moby Dick” la cea dintr-un oraș. Diferitele răsturnări de situație ale poveștii sunt puse în scenă în ritmul muzicii live, narate de isprăvile uimitoare ale artiștilor de circ și de performanța dansatorilor. Întâlnirea creaturii mitice, urmărirea acesteia și lupta finală transformă într-un mod spectaculos centrul istoric al orașului printr-o reinterpretare a celebrului roman.

Durata: 45 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/pe-urmele-lui-moby-dick

Prometheus. Beginnings. Un spectacol de dans inspirat de piesele dramaturgului berlinez Kevin Rittberger
De: Kevin Rittberger
Regia: Tzveta Kassabova
Statele Unite ale Americii
Sala Cavas a Universității ”Lucian Blaga” Sibiu, ora 23:00

„Prometeu. Începuturi” este un spectacol de dans creat de Tzveta Kassabova împreună cu artiștii din distribuție, inspirat de piesele dramaturgului berlinez Kevin Rittberger. Acesta creează un spațiu în care probleme apăsătoare ale vremurilor noastre plutesc și interacționează unele cu altele. Spectacolul reunește o interconectare a mișcărilor, cuvântul rostit, o coloană sonoră improvizată semnată de Steve Hilmy și o scenografie evocativă. Astfel, spectacolul explorează provocările imigrației, criza climatică și rolul tehnologiei în viețile noastre.

Spectacol prezentat în limba engleză, cu traducere în limba română
Durata: 1h
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/prometheus–beginnings-

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Subsoluri inundate și copaci doborâți în urma furtunii de joi din Mediaș și nordul județului Sibiu

Pompierii au intervenit în Mediaș, Bazna și Bârghiș în urma furtunilor de joi după amiaza din zona de nord...

Publicitate

Cele mai citite

Cea de-a doua zi de FITS aduce în fața publicului Procesul lui Kafka, dansuri africane, un concert de orgă, dar și zece spectacole cu acces liber, plus multe alte surprize.

Recomandări de spectacole din 22 iunie:

· Alegerea – este o parabolă prin care Majestățile lor Regele Mihai I și Regina Ana traduc sentimentele unei lumi în derivă

· Cvartet Kairós – Trupă de etno-jazz al căror stil este ancorat în peisajul sonor mediteraneean.

· DinDor’NdoR – O coregrafie materializată și printr-o serie de accesorii-metafore.

·  Soră-sa (online) – un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță.

· Procesul – Povestea lui Joseph Kafka este povestea noastră zilnică în care, de multe ori, ne lăsăm copleșiți de întrebările viitorului.

· Concert de orgă – Ștefan Donner – Sensibil și poetic – genul de muzică ce depășește orice granițe sau gusturi.

·Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal – În 1953un scriitor este trimis la spitalul de boli mintale din Moscova pentru a-i converti pe pacienți folosind „arta și literatura”.

· Prometheus. Beginnings. Un spectacol de dans inspirat de piesele dramaturgului berlinez Kevin Rittberger (spectacol indoor cu acces gratuit)

 Recomandări de spectacole cu acces liber:

·Ghici, poveste, ce-i?Spectacolul lansează o provocare celor mici. Mai cunosc ei oare poveștile românești?

·The Gipsy MarionettistUn spectacol captivant și simbolic dezvăluie relațiile de familie prin intermediul sforilor mânuite cu o mare îndemânare.

· Fără complexeUmorul și poezia sunt principiile de bază ale spectacolelor Colbok

· Zborul–  O paradă excepțională în care ni se dezvăluie o lume imaginară: personaje bizare, păsări rare și maiestuoase, ne invită la dans într-un zbor fantastic pe acorduri de pop-rock.

·Parada cercetașilor maltezi – O trupa vine în completarea activităților principale ale cercetașilor, permițându-le membrilor să lucreze în echipă, să își respecte angajamentele, să își dezvolte abilitățile muzicale, să aibă un hobby util și să capete încredere.

·Călători printre amintiri – Un spectacol care spune povestea a patru vârstnici călători, într-un univers de obiecte suspendate.

·Ciudați și colorați – Orice loc poate deveni un spațiu de joc, atât timp cât ne oferă un pretext pentru o intervenție stradală impresionantă.

·Dansul măștilor – Acest spectacol de balet colorat încearcă să păstreze esența artei africane, culorile, formele si simplitatea.

·TRASH! – Un spectacol plin de voie bună care combină reciclarea cu percuția, mișcarea și umorul.

·Pe urmele lui Moby Dick – o adevărată odisee urbană a căpitanului Ahab în urmărirea faimosului cetaceu .

Despre spectacole

Alegerea – este o parabola prin care Majestățile lor Regele Mihai I și Regina Ana traduc sentimentele unei lumi în derive

De:  Majestățile Lor Regele Mihai I & Regina Ana
Regie: Alexandru Boureanu & Raluca Păun
România
Sinagoga, ora 17:00 și ora 22:00

Scrisă în 1960, la Versoix (Elveția) piesa „Alegerea” este parabola prin care Majestățile lor Regele Mihai I și Regina Ana traduc sentimentele unei lumi în derivă. Lupta dintre Bine și Rău se poartă cu măști și cu viclenia specifică personajelor care ies din mantaua lui Iago: Amar și Ușurință sunt fețele aceleiași medalii, una coruptă care înfățișează în dublă efigie venalitatea umană. Unul vorbește în numele… leninismului violent, celălalt în numele plăcerii, al unui hedonism care se dispensează de ideologie. Pus în fața unei alegeri esențiale, pentru ce va opta Omul?

 „Un concept modern, o scenografie compatibilă și o muzică ce intensifică cu precizie căutările disperate ale personajelor, puse în fața alegerii destinului omenirii.” (Ana Paraschivescu)
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză
Durata: 1h
Prețul unui bilet la acest spectacol începe de la 50 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/alegerea

Cvartet Kairós – O Trupă de etno-jazz al căror stil este ancorat în peisajul sonor mediteraneean
De: West Wave Productions
Portugalia
Biserica Evanghelică Sf. Ioan, ora 18:00

Kairós este o trupă de etno-jazz al căror stil este ancorat în peisajul sonor mediteraneean. Cvartetul este compus din Ruben Monteiro, autor al unor compoziții evocatoare și înălțătoare la oud și baglama, Carla Costa, cu a sa expresivitate sensibilă și emoționantă la ney, acompaniați de Christian Marr la chitară bas fără taste și Tiago Santos la tobe. Muzica lor este inspirată de spiritualitatea și culturile antice – ale Asiei Centrale și ale țărilor din jurul Mediteranei, iar elementele centrale ale albumului sunt câteva dintre cele mai vechi instrumente muzicale din lume.

Durata: 55min
Prețul unui bilet la acest spectacol începe de la 40 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/cvartet-kair-s

DinDor’NdoR – O coregrafie materializată și printr-o serie de accesorii-metafore.
Regia: Gigi Căciuleanu
România
Fabrica de Cultură – UniCredit – Sala „Eugenio Barba” , ora 19:00

DinDor’NdoR – Muzica lui Dan Dediu, m-a inspirat în compunerea unei “lumi” în care trupurile (femei, bărbați, cupluri, grupuri) evoluează într-un spațiu scenografic inventat, și realizat ca și costumele, de Viorica Petrovici.
 
DinDor’NdoR – O coregrafie traversată de ideea că fiecare dansatoare / dansator reprezintă o complexă geometrie a trupului, înscrisă într-un soi de matematică spațială (structuri, forme și/sau simboluri) materializată și printr-o serie de accesorii-metafore.

Remarcabil. Un spectacol coregrafic tandru și delicat, în care te pierzi cu aceeași admirație cu care ai contempla o pictură
Durata: 1h 10min
Prețul unui bilet la acest spectacol începe de la 50 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/dindor-ndor

Soră-sa (online) – un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță
De: Lot Vekemans
Regia: Hunor Horváth
România

Cunoaștem deja povestea Antigonei și a destinului său tragic în lupta de a își afirma propriile convingeri. Însă prea puțini știu povestea surorii sale, Ismena – cea care, încercând să evite blestemul ce i-a secerat familia, rămâne singură să deplângă moartea celor dragi. Într-o confesiune dezarmantă, Ismena vine, așadar, să-și spună propria versiune. Ismena, adică Soră-sa, cea care supraviețuiește pentru a vedea cum toată fericirea ei nu este decât o farsă în mâna zeilor. Cu tandrețe și sinceritate, Cristina Ragos ne oferă, sub îndrumarea regizorului Hunor Horváth, un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță, dar și despre fragilitatea unei lumi care, în fața setei de putere, își pierde propria umanitate.
 

Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză
Durată: 1h
Prețul unui bilet la acest este de 30 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/sor–sa–online-

Procesul – Povestea lui Joseph Kafka este povestea noastră zilnică în care de multe ori ne lăsăm copleșiți de întrebările viitorului
De: Franz Kafka
Regia: Botond Nagy
România
Sala mare TNRS, ora 22:00

Într-o lume atât de tulbure, de multe ori putem avea senzația că trăim într-o simulare. Că viața noastră nu este nimic altceva decât un maraton într-un labirint unde ne definim religia, destinul, dragostea, visele, ca pe niște băncuțe de odihnă. Uneori ne mai oprim.  Procesul lui Kafka surprinde sentimentul suprarealist de a fi suspendat între un vis și o amintire îndepărtată. Povestea lui Joseph K traversează teme de timp, stări de vis, viața de apoi, vindecare și conștiință. Povestea lui Joseph K este povestea noastră zilnică în care de multe ori ne lăsăm copleșiți de întrebările viitorului.

Readaptarea celebrului roman semnat de Kafka repune în discuție raporturile interumane contemporane, într-un spectacol dinamic și memorabil despre alienare și absurditatea cotidiană.
Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză
Durata: 1h 30min
Prețul unui bilet la acest spectacol începe de la 50 de lei
Program reprezentații și achiziție bilete:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/procesul

Ghici, poveste, ce-i? – Spectacolul lansează o provocare celor mici. Mai cunosc ei oare poveștile românești?
Regia: Marian Râlea
România
Parcul Sub Arini, ora 11:00

Devenită tradiție, secțiunea „Joc, Copilărie, Teatru” transformă de 22 de ani Parcul Sub Arini într-un tărâm magic al poveștilor. Aici întâmpinați de Magicianul poveștilor Marian Râlea, copiii mici, dar și părinții lor se joacă de-a teatrul împreună.Spectacolul „Ghici, poveste, ce-i?” lansează o provocare celor mici. Mai cunosc ei oare poveștile românești? Personaje surpriză își vor face apariția și vor oferi premii celor mai iscusiți povestitori. Unele poate că s-au rătăcit și nu mai își găsesc povestea. Micuții spectatori vor deveni ei înșiși eroi de poveste și vor descoperi bucuria teatrului prin joc.

Durata: 2h
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/ghici–poveste–ce-i-

The Gipsy Marionettist – Un spectacol captivant și simbolic dezvăluie relațiile de familie prin intermediul sforilor mânuite cu o mare îndemânare
Regia: Rasid Nikolic
Bosnia și Herțegovina, Italia
Richiș, ora 12:00
Bastionul Soldisch, ora 19:30

Fiecare marionetă, care a fost făcută manual și reprezintă membrii familiei artistului, creează o atmosferă specifică și o imagine vizuală diferită. Pe măsură ce sforile se întind, zâmbetele răsar pe chipurile oamenilor. Acest spectacol captivant și simbolic dezvăluie relațiile de familie prin intermediul sforilor mânuite cu o mare îndemânare. Rasid Nikolic reface traseul unei călătorii curajoase, din fosta Iugoslavie aflată în război până în Italia. Un schelet entuziasmat și nerăbdător, un tigru amabil, dar înfometat, o dansatoare din buric și multe alte personaje fac deliciul spectatorilor, de la mic la mare..

Durata: 40 minute
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație
: https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/the-gipsy-marionettist

Fără complexe – Umorul și poezia sunt principiile de bază ale spectacolelor Colbok
De Cie Colbok
Franța
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 12:15

Fondată în 1997, compania Colbok se inspiră din momentele zbuciumate al vieții contemporane pentru a proteja arta spectacolelor de stradă și cea a teatrului popular, care pun un accent deosebit pe interacțiunea cu publicul. Orice loc poate deveni un spațiu de joc, atât timp cât oferă un pretext pentru o intervenție stradală impresionantă. Umorul și poezia sunt principiile de bază ale spectacolelor companiei. Universalitatea râsului dirijează dorința artiștilor de a-și împărtăși creațiile cu lumea întreagă și îi încurajează să le transforme în momente care îi amuză și îi exasperează pe spectatori, făcându-le viața de zi cu zi mai haioasă, mai poetică, mai plăcută.

Durata: 30-45 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/f-r–complexe

Zborul – O paradă excepțională în care ni se dezvăluie o lume imaginară: personaje bizare, păsări rare și maiestuoase, ne invită la dans într-un zbor fantastic pe acorduri de pop-rock
De: Remue Menage
Franța
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 12:30

„Zborul” este o experiență inedită, o invitație de a privi străzile dintr-o altă perspectivă. O paradă excepțională în care ni se dezvăluie o lume imaginară: personaje bizare, păsări rare și maiestuoase, ne invită la dans într-un zbor fantastic pe acorduri de pop-rock. Mișcarea este elementul central al acestui spectacol de proporții – este nucleul coregrafiei și al simbolismului din spatele obiectelor însuflețite. Cerul și pământul se contopesc. Lumea se mișcă sub picioarele noastre. Ne lăsăm în voia amețelii, eliberați ca într-un zbor.

Durata: 50 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație
: https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/zborul

Parada cercetașilor maltezi – O trupa vine în completarea activităților principale ale cercetașilor, permițându-le membrilor să lucreze în echipă, să își respecte angajamentele, să își dezvolte abilitățile muzicale, să aibă un hobby util și să capete încredere
De: Marsa Scouts Pipes & Drums
Malta
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 18:30 și 20:50

Fondat în 1929, grupul Marsa Scouts face parte din Asociația Cercetașilor din Malta. Trupa vine în completarea activităților principale ale cercetașilor, permițându-le membrilor să lucreze în echipă, să își respecte angajamentele, să își dezvolte abilitățile muzicale, să aibă un hobby util și să capete încredere. Uniforma acestora este o combinație între uniforma Asociației Cercetașilor din Malta și costumul tradițional scoțian. Modelul tartanului purtat de către trupă a fost conceput special pentru aceasta, având culorile tradiționale ale grupului.

Durata: 30-45 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/parada-cerceta-ilor-maltezi

Concert de orgă – Stefan Donner – Sensibil și poetic – genul de muzică ce depășește orice granițe sau gusturi
De: Stefan Donner
Austria
Biserica Evanghelică din Cristian, ora 16:00

Organistul vienez Stefan Donner va susține două recitaluri de orgă în cadrul celei de-a 31-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în iunie 2024, fiind prima sa apariție la FITS. Dl Donner se va întoarce în România pentru a susține două alte serii de concerte la Brașov (13 iulie) și Mediaș (15 iulie).

Durata: 1 h
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/concert-de-org–-stefan-donner

Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal – In 1953 un scriitor este trimis la spitalul de boli mintale din Moscova pentru a-i converti pe pacienți folosind „arta și literatura”
De: Matei Vișniec
Regia: Cosmin Chivu
Spania
Sala Cavas a Universității ”Lucian Blaga” Sibiu, ora 17:00

Acțiunea are loc la spitalul de boli mintale din Moscova în 1953, cu câteva săptămâni înainte de moartea lui Iosif Stalin. Un scriitor este trimis la acest spital pentru a-i converti pe pacienți folosind  „arta și literatura”. Acesta le spune istoria comunismului, astfel încât să o înțeleagă… și să fie salvați de viziunea utopică a viitorului. Scriitorul își începe istorisirea precum un povestitor subversiv, adresându-li-se ca unor copii și povestind evenimentele cu toate absurditățile lor. Scena finală ni-l dezvăluie pe Stalin rătăcind pe la ferestrele spitalului. Să fie o nălucă sau un pacient?

Spectacol prezentat în limba engleză, cu traducere în limba română
Durata: 1h 20min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/istoria-comunismului-povestit–pentru-bolnavii-mintal

Călători printre amintiri – Un spectacol care spune povestea a patru vârstnici călători, într-un univers de obiecte suspendate
Un spectacol de: Pedro Leal
Portugalia
Parcul Astra, ora 18:00 

Un spectacol care spune povestea a patru vârstnici călători, într-un univers de obiecte suspendate. Pășind printre amintirile trecutului ce le învăluie viețile, aceștia descoperă un nou itinerariu – o instalație de interferențe poetice, care explorează în spațiul comun tot ce are acesta mai de preț: o multitudine de senzații și simțuri. Marcată de unicitatea mediului care o înconjoară, această instalație se scutură de praful uitării și se transformă într-un spațiu efemer al contemplării.

Durata: 40 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/c-l-tori-printre-amintiri

Ciudați și colorați – Orice loc poate deveni un spațiu de joc, atât timp cât ne oferă un pretext pentru o intervenție stradală impresionantă
De: Cie Colbok
Franța
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 19:45

Fondată în 1997, compania Colbok se inspiră din momentele zbuciumate al vieții contemporane pentru a proteja arta spectacolelor de stradă și cea a teatrului popular, care pun un accent deosebit pe interacțiunea cu publicul. Orice loc poate deveni un spațiu de joc, atât timp cât ne oferă un pretext pentru o intervenție stradală impresionantă. Umorul și poezia sunt principiile de bază ale spectacolelor noastre. Universalitatea râsului ne dirijează dorința de a ne împărtăși creațiile cu lumea întreagă și ne încurajează să transformăm momentele care ne amuză și ne exasperează, pentru a face viața de zi cu zi mai haioasă, mai poetică, mai plăcută.

Durata: 30 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/ciuda-i–i-colora-i

Dansul măștilor – Acest spectacol de balet colorat încearcă să păstreze esența artei africane, culorile, formele si simplitatea
De: Masters Ballet
Spania
Pietonala Nicolae Bălcescu, ora 19:00

Acest spectacol de balet colorat încearcă să păstreze esența artei africane, culorile, formele, simplitatea și absența elementelor pur decorative – toate acestea se combină pentru a crea un peisaj ludic și fascinant care să transmită plăcerea și bucuria de a trăi. Toate măștile sunt creații originale ale Masters Ballet, precum este și coregrafia inspirată de dansurile tradiționale burundeze, iar muzica a fost compusă de ansamblul de percuție Bakutem/Chechu Obrer. Pe lângă faptul că sunt elemente de o frumusețe ornamentală inedită, măștile sunt un simbol al protecției spirituale, având o puternică încărcătură religioasă care presupune alungarea spiritelor strămoșilor și a sufletelor pierdute.

Durata: 30 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/dansul-m–tilor

TRASH! – Un spectacol plin de voie bună care combină reciclarea cu percuția, mișcarea și umorul
De: YLLANA & TRASH THE COMPANY
Spania
Piața Habermann, ora 19:40 și 22:15

„O nebunie muzicală!” este un spectacol plin de voie bună care combină reciclarea cu percuția, mișcarea și umorul. Show-ul are loc într-un centru de reciclare, unde patru muncitori creativi dau o nouă șansă deșeurilor și arată publicului excesul provocat de consumerismul societății de azi. Butelii de gaz, umbrele, mingi, truse de scule, claxoane, saci de gunoi… Băieții aceștia pot transforma orice într-un număr muzical animat și plin de umor. Fiți pe fază! Talentul lor trăsnit e contagios. Un spectacol de familie, un spectacol pentru toată lumea.

Durata: 45 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/trash-

Pe urmele lui Moby Dick – o adevărată odisee urbană a căpitanului Ahab în urmărirea faimosului cetaceu
De: Regia: Frédérique ESPITALIER, Isadora SANCHEZ
Franța
Piața Mare, ora 21:30

 „Pe urmele lui Moby Dick” prezintă o adevărată odisee urbană a căpitanului Ahab în urmărirea faimosului cetaceu. Cu această producție, Compagnie CPPP a adaptat bestseller-ul „Moby Dick” la cea dintr-un oraș. Diferitele răsturnări de situație ale poveștii sunt puse în scenă în ritmul muzicii live, narate de isprăvile uimitoare ale artiștilor de circ și de performanța dansatorilor. Întâlnirea creaturii mitice, urmărirea acesteia și lupta finală transformă într-un mod spectaculos centrul istoric al orașului printr-o reinterpretare a celebrului roman.

Durata: 45 min
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/pe-urmele-lui-moby-dick

Prometheus. Beginnings. Un spectacol de dans inspirat de piesele dramaturgului berlinez Kevin Rittberger
De: Kevin Rittberger
Regia: Tzveta Kassabova
Statele Unite ale Americii
Sala Cavas a Universității ”Lucian Blaga” Sibiu, ora 23:00

„Prometeu. Începuturi” este un spectacol de dans creat de Tzveta Kassabova împreună cu artiștii din distribuție, inspirat de piesele dramaturgului berlinez Kevin Rittberger. Acesta creează un spațiu în care probleme apăsătoare ale vremurilor noastre plutesc și interacționează unele cu altele. Spectacolul reunește o interconectare a mișcărilor, cuvântul rostit, o coloană sonoră improvizată semnată de Steve Hilmy și o scenografie evocativă. Astfel, spectacolul explorează provocările imigrației, criza climatică și rolul tehnologiei în viețile noastre.

Spectacol prezentat în limba engleză, cu traducere în limba română
Durata: 1h
Accesul este liber la acest spectacol.
Program reprezentație:
https://sibfest.ro/ro/homepage-127/events/prometheus–beginnings-

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Subsoluri inundate și copaci doborâți în urma furtunii de joi din Mediaș și nordul județului Sibiu

Pompierii au intervenit în Mediaș, Bazna și Bârghiș în urma furtunilor de joi după amiaza din zona de nord...

Știri pe același subiect