Cel mai mare incendiu de vegetație din acest an, din județul Sibiu, continuă să mistuie Pădurea Măgura, de lângă Cisnădie. Pompierii se luptă cu flăcările, reaprinse de vânt.
Incendiul din Pădurea Măgura, de lângă Cisnădie, se manifestă în continuare cu precădere la litiera pădurii pe zone abrupte și greu accesibile. Intervenția pompierilor militari se desfășoară cu dificultate având în vedere relieful din zonă și focarele care se reaprind din cauza vântului.
De asemenea transportul apei este efectuat de la aproximativ 3 kilometri cu vermorele și rezervoare de apă mobile, cu ajutorul autoturismelor off-road.
În momentul de față intervin la fața locului peste 40 de pompieri militari din cadrul ISU Sibiu precum și un număr mare de reprezentanți ai Ocolului Silvic și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență împreună cu cetățeni voluntari.
Până în prezent au fost afectat peste 4 hectare de pădure, potrivit ISU, însă în ultimele ore suprafața cuprinsă de flăcări ss-a extins cu viteză.
“Reamintim tuturor cetățenilor să respecte următoarele măsuri de apărare împotriva incendiilor la fondul forestier. Respectaţi instrucţiunile personalului silvic, pregătiţi focul pentru prepararea mâncării doar în locuri special amenajate, respectând regulile de prevenire a incendiilor, faceţi focul în locuri cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în nici un caz pe timp de secetă excesivă ori în condiţii de vânt,nu lăsaţi copiii să se joace cu focul și nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat, deoarece chiar şi o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mai mari, în interiorul pădurii.
De asemenea, menţineţi curăţenia în pădure: aruncaţi în locurile special amenajate hârtiile, resturile de mâncare ori sticlele. Ele ar putea contribui la propagarea incendiilor în pădure și stingeţi cu apă sau pământ focul/cărbunii încinşi înainte de a pleca din pădure”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.