Creșele și afterschool-urile din Sibiu vor rămâne deschise în perioada carantinei, iar serviciul de Pașapoarte și Permise își continuă activitatea, potrivit normelor din contextul pandemiei de COVID-19.
În cursul zilei de astăzi, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-a prezentat Planul de acțiune integrat pentru asigurarea măsurilor specifice pe timpul instituirii carantinei asupra Municipiului Sibiu (cu includerea localității Șelimbăr și Cartierul Arhitecților-Cisnădie) și a orașelor Cisnădie și Tălmaciu. Totodată s-au făcut clarificări cu privire la anumite aspecte semnalate din momentul aprobării Hotărârilor nr. 84, 85 și 86.
Astfel, potrivit Prefecturii Sibiu, în ceea ce privește activitatea creșelor și afterschool-urilor, aceasta este permisă numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
În ceea ce privește activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări precum și a Serviciului Pașapoarte, aceasta se desfășoară conform programului stabilit cu respectarea măsurilor de protecție împotriva SARS CoV-2.
Drumul spre Aeroport
De altfel, cei care au drum către Aeroportul Internațional Sibiu, deplasarea se poate face în baza biletului de avion ca document justificativ, precum și declarația pe propria răspundere pentru persoanele care transportă călătorii la aeroport.
Livrările la domiciliu pot continua non-stop
Operatorii economici care au ca activitate prepararea de alimente/băuturi, își încetează activitatea cu publicul la ora 20, însă activitatea poate continua non-stop pentru livrările la domiciliu.
În ceea ce privește declarația pe propria răspundere, aceasta se poate completa și în format electronic și pe hârtie (printată sau olograf).
Cum puteți circula în interes de serviciu
În ceea ce privește adeverința eliberată de angajator, ea nu are un model tip, precum declarația pe proprie răspundere. Pentru verificarea deplasării în scop profesional este necesară prezentarea unuia dintre cele 3 documente justificative: declarația pe proprie răspundere, legitimația de serviciu vizată la zi, adeverința de la angajator.
„Precizăm faptul că este esențial să înțelegem cu toții că măsura de carantină este instituită pe o perioadă de doar 14 zile, și pentru a depăși cu bine această situație este nevoie de un efort comun din partea fiecărui cetățean, angajator și autoritate public”, a spus Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.