7.4 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Vizitele din căminele pentru persoane vârstnice din județul Sibiu, înlocuite cu întâlnirile online

Cele mai citite

Căminele pentru persoane vârstnice sunt unele dintre cele mai sensibile unități „atacate” de COVID-19. În ultima perioadă, în județul Sibiu, tot mai multe focare de coronavirus au fost identificate în aceste instituții. Soluția pe care cele mai multe cămine au găsit-o în această perioadă, pentru a se feri de COVID-19, este online-ul. Tabletele și laptopurile au înlocuit vizitele rudelor și prietenilor, beneficiarii putând vorbi cu aceștia în mediul virtual.

 
Directorii căminelor pentru persoane vârstnice din Sibiu spun că principalele măsuri luate sunt cele impuse de autorități, în contextul COVID-19.
Dr. Vasile Săcelean, directorul Căminului spital, de pe strada Azilului din Sibiu, declară că, suplimentar, a înlocuit vizitele fizice cu întâlnirile online.
„La noi, nimeni nu mai intră în instituție! Nici cei care aprovizionează, nici pe inspectori nu i-am lăsat! Avem tabletă! Cine dorește să vorbească cu rudele are la dispoziție o tabletă. Asistenta socială merge cu ea în saloane și o pune la dispoziție beneficiarilor. Trăim modern. Se pupă prin telefon!”, a spus dr. Vasile Săcelean.
La Căminul spital sunt 90 de beneficiari, în 40 de camere, majoritatea cu băi private. Există și o secție specială, unde sunt internați pacienții imobilizați la pat.
Beneficiarii nu au voie să iasă din centru, în această perioadă bucurându-se de soare doar de pe terasele Căminului.
Aceștia sunt testați, periodic, iar până în prezent la Căminul de pe strada Azilului din Sibiu nu a fost diagnosicat niciun caz de COVID-19.
„Ne-a ferit Dumnezeu!”
Și la Căminul pentru persoane vârstnice din Marpod vizitele rudelor au fost înlocuite cu dialogurile din online. Nici în acest centru nu au fost cazuri de coronavirus, până acum. Secretul? „Ce să facem?! Respectăm măsurile scrise de alții și cu grijă deosebită. Vizitele au loc prin video. Cu laptopuri, tablete, telefoane. Personalul trebuie, de asemenea, să respecte reguli stricte. Deocamdată, ne-a ferit Dumnezeu de coronavirus. Sperăm să mergem așa mai departe!”, a spus Iancu Ursu, directorul Căminului din Marpod.
Beneficiarii sunt testați de două pe lună și ies doar în curtea interioară a centrului, nu și în afara acesteia. Aceștia sunt dispuși în camere de 1-2 persoane, iar la masă merg pe
rând sau stau distanțați. „La o masă nu stau mai mult de două persoane. Încercăm să facem tot ce considerăm că e bine!”, a mai spus directorul Căminului.
Aici, sunt 95 de beneficiari în aproximativ 50 de saloane. Căminul are la dispoziție trei clădiri, astfel că măsurile anti-COVID-19 privind distanțarea pot fi aplicate cu ușurință în Marpod.
Focare de COVID-19, în căminele pentru persoane vârstnice
Recent, în județul Sibiu au fost depistate focare de coronavirus la Centrul pentru persoane vârstnice din Șelimbăr, unde 41 de beneficiari au fost diagnosticați pozitiv, șapte dintre aceștia pierzându-și viața. De asemenea, aici, 15 angajați au fost depistați pozitiv cu coronavirus, dintre care trei spitalizați și 12 izolați.
Un focar de coronavirus a izbucnit și la Căminul de Persoane Vârstnice, de pe strada George Coșbuc. Acesta a evoluat cu un număr de 60 de cazuri, toate privind beneficiarii Căminului.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Apă-canal aniversează 130 de ani de distribuție centralizată

Apă Canal Sibiu celebrează, în aceste zile, 130 de ani de distribuție centralizată a apei, iar cu acest prilej...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect