9.1 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Cod portocaliu de vijelii, descărcări electrice și grindină

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

INMH a anunțat mai multe coduri galbene și portocalii de instabilitate atmosferică în România, în special în zona Transilvaniei și Banatului. Sibiul se va afla în mijlocul acestor fenomene.

Astăzi, 30 iunie, sunt așteptate fenomene meteorologice extreme, respectiv vijelii puternice, grindină, ploi abundente, începând cu ora 14.00, până mâine, la ora 6.00.

Publicitate

„Din după-amiaza zilei de miercuri (30 iunie) în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, zonele de munte, în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

INMH avertizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Publicitate

Fenomenele vor fi prezente în județul Sibiu, potrivit hărților INMH, pe tot intervalul menționat.

Meteorologii au transmis că mențin avertizarea de cod galben și portocaliu pentru mai multe regiuni ale țării, pentru disconfort termic și caniculă, în intervalul 30 iunie, ora 12.00 – ora 22.00.

În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade.

În Crișana, Banat și sud-vestul Olteniei (în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj) valul de căldură și disconfortul termic deosebit de accentuat vor persista, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.

Joi, 1 iulie, în estul și sudul teritoriului disconfortul termic se va menține ridicat.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Încep înscrierile pentru școlile de poliție

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect