-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Cât de mult poluează mediul bateriile aruncate la întâmplare

Cele mai citite
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Bateriile și acumulatorii portabili sunt obiecte aproape nelipsite în orice gospodărie. Le utilizăm frecvent în activitățile zilnice, parte a nenumărate obiecte de uz personal sau casnic. Problemele apar atunci când acestea devin deșeuri, unele dintre cele mai poluante și periculoase.

Bateriile sunt fabricate folosind metale grele, cum ar fi mercur, cadmiu, nichel, zinc, argint și plumb. Cel mai poluant metal este mercurul. O dată ce bateriile încep să se descompună, stratul protector care acoperă toate metalele grele care le alcătuiesc, se degradează. Apoi, aceste metale sunt eliberate, fiind foarte toxice și periculoase pentru mediu.

Aruncarea bateriilor în coșul pentru deșeuri menajere sau în natură are consecințe mari asupra mediului. O baterie poate polua planeta noastră timp de peste 50 de ani.

Chiar și bateriile mici, de tipul celor utilizate pentru funcționarea ceasurilor, sunt nocive și poluante pentru mediu. Se estimează că o singură baterie de acest tip poate contamina un volum de apă egal cu al unei piscine de dimensiuni olimpice.

Bateriile poluează apele subterane şi solul planetei noastre. Când solul şi apa sunt contaminate, aceste substanţe ajung în corpul plantelor şi animalelor, acumulându-se de-a lungul lanţurilor trofice.

În urma consumului de către om a acestor plante şi animale, se produc intoxicaţii care afectează adeseori ireversibil sănătatea. Metalele conţinute de baterii pot provoca alergii, sterilitate, pierderi de memorie, boli de inimă sau cancer. În cazul femeilor însărcinate, metalele grele ajunse în organism pot avea efecte dăunătoare asupra creierului nou-născuților.

O bună gestionare și reciclare a acestora va evita deteriorarea mediului iar bateriile vor înceta să mai fie un pericol pentru ființele vii. Vă recomandăm să nu aruncați bateriile la întâmplare, ci să le depozitați într-un recipient pentru a putea fi reciclate. Găsiți puncte de colectare a bateriilor uzate în multe magazine și supermarketuri. În plus, de două ori pe an, compania ce colectează deșeurile din Sibiu organizează campanii de colectare a deșeurilor periculoase.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect